Ionescu: Legea agenților străini este ultra-necesară și-n România!

Postat de pe 29 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Iulian Ionescu (noul membru al Clubului de Gândire GOLD, directorul ECOPOLITIC.RO) a vorbit despre scandalul generalilor-interlopi Coldea și Dumbravă, dar și despre legea agenților străini.

Anca Alexandrescu l-a confruntat pe Florian Coldea față în față, când acesta se îndrepta către secția de poliție pentru a semna controlul judiciar. „Cum e cu ticăloșia? Cine este ticălos? M-ați făcut ticăloasă…”, l-a întrebat jurnalista Anca Alexandrescu pe Florian Coldea, la ieșirea din sediul poliției. „Fac procedurile conform legii”, a spus Florian Coldea în fața jurnaliștilor, refuzând să răspundă la alte întrebări. Nu este prima confruntare dintre cei doi. În februarie, Anca Alexandrescu i-a adresat mai multe întrebări lui Florian Coldea la întoarcerea de la festivalul UNTOLD din Dubai. Anca Alexandrescu susținea atunci că a fost făcută „ticăloasă” de Coldea înainte să înceapă filmarea.

Suntem în paradigma bizară în care am ajuns, ca societate, să lăudăm instituțiile de forță pentru că-și fac treaba, chiar și cu întârziere, pentru că despre Coldea și gașca sa de infractori s-a tot vorbit intens cel puțin în ultimii 5 ani. Iulian Ionescu a lăudat demersul Ancăi Alexandrescu, ce și-a asumat rapid și hotărât rolul de jurnalist de teren și l-a confruntat direct pe „generalul negru”. Directorul Ecopolitic.ro a reiterat susținerea pe care i-o oferă Ancăi Alexandrescu și a subliniat cât de important este să se pună în continuare presiune pe generalii-interlopi.

Despre legea agenților străini, Iulian Ionescu a explicat că ONG-urile din România (bine intenționate și care susțin o cauză cu adevărat importantă pentru țară) se creează și se finanțează cu eforturi foarte mari, dar le este blocat total accesul la marile corporații. ONG-urile pot fi supuse în timp unor schimbări de structură și chiar de denumire, fiind transferate către grupuri de interese, de cele mai multe ori fidele scopurilor Factorului Extern. Un exemplu potrivit în acest caz este reprezentat de ONG-urile care promovează interesele maghiare în România. Așadar, în lipsa unui protocol public de interes comun pe anumite domenii între România și alte state, orice astfel de influență este în detrimentul nostru. De aici devine evidentă necesitatea adoptării unei legi a agenților străini și în România, a concluzionat Iulian Ionescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background