Kovesi este drona șantajabilă a Sistemului, scăpată din ghearele justiției de către franco-americani

Postat de pe 28 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre reacțiile mediilor de putere și presă din România în scandalul generalilor-interlopi, cum le interpretăm și ce putem previziona despre viitorul dosarului de la DNA, dacă va fi implicată și Laura Codruța Kovesi în acest scandal.  

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a evidențiat că din comunicatul Parchetului pe tema procesului penal declanșat împotriva lui Florian Coldea și împotriva grupului său lipsesc două aspecte extrem de importante. Primul este definirea grupului criminal organizat – se analizează infracțiunile celor chemați la DNA, dar nu există nicio propoziție în comunicat care să vorbească despre asocierea lor. Criminalitatea de tip organizat se cercetează doar la nivelul DIICOT, fapt ce ar putea explica absența unei astfel de formule în raportul Parchetului. Dacă ar fi apărut o astfel de formulă, s-ar fi făcut presiuni ca dosarul de la DNA să fie cedat către DIICOT. Al doilea element care lipsește cu desăvârșire este reprezentat de percheziții, care, de regulă, se fac înaintea chemării la audieri a suspecților. Având în vedere gradul de decadență și degringoladă din statul român, perchezițiile efectuate la Coldea și rețeaua sa ar fi dus la o agravare a situației „statului eșuat” român și la dezvăluirea unor posibile informații extrem de infamante despre vectori ai statului.

Ioana Ene Dogioiu este o jurnalistă foarte bine pregătită, cu vaste cunoștințe inclusiv în domeniul juridic. Cu toate acestea, se poate vorbi astăzi despre un modus operandi răspândit la nivelul presei și nu numai, prin care se încearcă minimalizarea efectelor și gravității audierilor de la DNA, folosindu-se în principal argumentul (fals al) subțirimii dosarului. „Eu voi merge până la capăt și insist ca cel puțin în cazul a doi avocați, Doru Trăilă și Valeriu Stoica, să fie cercetată situația financiară din ultimii 10 ani!”, a solicitat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu. Traseul banilor poate să elucideze o bună parte din misterul afacerilor murdare ale rețelei Coldea. Băsescu, el însuși încălcând legea împreună cu Florian Coldea și cu Laura Codruța Kovesi în trecut, acum se dezice de Coldea și, cu un aer de pretins sfânt, îl condamnă să plătească pentru faptele sale. Indiferent de cât de multe piedici i se vor pune procuroarei Mihaiela Iorga Moraru, aceasta trebuie să știe și să simtă că este susținută de un grup important de jurnaliști independenți.

Având în vedere reacția în această speță a unor jurnaliști, se înțelege abia acum de ce au refuzat să intre în Clubul de Presă, dorind să rămână în insectarul Statului Paralel. Astfel, prăpastia ce s-a creat între cele două tabere ale presei românești, cea a acoperiților și cea a luptătorilor pentru adevăr, se adâncește și mai tare, iar acoperiții se apropie tot mai mult de marginea hăului.

Opiniile emise de Ioana Ene Dogioiu în plan jurnalistic par să aibă scopul principal de a o apăra pe Laura Codruța Kovesi, pentru că ancheta o va viza inclusiv pe „zeița justiției”, care a decis o sentință mai mică într-un dosar în care s-a implicat rețeaua Coldea. Kovesi a făcut parte din grupul criminal organizat coordonat de Coldea și, tocmai pentru că e vulnerabilă și șantajabilă, a fost înșurubată la conducerea Parchetului European. „Laura Codruța Kovesi este o dronă, un personaj teleghidat, dar care încă beneficiază de imunitate, pentru că încă nu au fost prezentate suficiente probe în justiție legate de corupția ei”, a explicat SRS.

Singurul om politic care s-a exprimat public în legătură cu scandalul Coldea este liderul AUR, George Simion. În rest, în mediul politic s-a instalat o tăcere mormântală, deși dezvăluirile presei i-ar putea ajuta pe politicieni să se elibereze de presiunile exercitate de Coldea asupra lor. Diana Șoșoacă a spus că scandalul din justiție în care sunt implicați generalii interlopi este doar o manipulare. Rareș Bogdan îl promovează pe Nicolae Ciucă, acesta fiind manevrat din umbră de Coldea. În această cheie poate fi interpretată și poza cu Nicolae Ciucă și Nicușor Dan de pe Arena Națională, amândoi fiind oamenii lui Coldea.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background