Referendumul lui Orban vs. ce a făcut Senatul României ieri

Postat de pe 18 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Gold FM, prezentatoarea Iosefina Pascal pune în antiteză acțiunile luate de Viktor Orban în Ungaria și cele ale Parlamentului României.

Jurnalista afirmă de la bun început că nu este o susținătoare, în mod deosebit, a regimului de la Budapesta, însă asta nu o împiedică să observe în mod obiectiv că Ungaria alături de Polonia sunt singurele țări din UE care se raportează la specificul lor național și la interesele cetățenilor când se cere implementarea directivelor de la Bruxelles. „Este a 12- a oară când Premierul Ungariei inițiază consultări publice, un lucru firesc atunci când e vorba de probleme de interes național, ceea ce guvernanții noștri nu fac”, spune jurnalista.

Viktor Orban a făcut un chestionar cu șapte întrebări la care trebuie să răspundă cetățenii.  Subiectele de interes cuprinse în chestionar se referă la situația actuală din Europa, dar și la situații concrete privind economia, prețurile alimentelor, turismul, energia nucleară, sancțiunile împotriva Rusiei, toate acestea explicate detaliat pentru a se obține răspunsuri corecte, în cunoștință de cauză.

Guvernul, indiferent de coloratura lui politică, ar trebui să se consulte cu cetățenii, acest lucru fiind definitoriu pentru a numi o țară ca fiind democratică. Democrația (de la ‘demos‘, „popor” + ‘kratos‘, „putere” = ”puterea poporului”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului.

Cei care susțin orbește și necondiționat politica Uniunii Europene afirmă despre guvernarea lui Viktor Orban că ar fi dictatorială și abuzivă, însă acțiunile acestuia de a consulta cetățenii arată o normalitate democratică aproape inexistentă în alte țări membre.

Spre deosebire de ce se întâmplă în Ungaria, în România forul legislativ, Parlamentul, modifică în mod brutal și definitiv legile justiției, amputând puterea judecătorească și Constituția României”, profitând din plin de lipsa de reacție civică. Se dorește de la nivelul UE ca directivele și legile europene să primeze față de cele naționale, subordonând justiția și normele constituționale.

Iosefina Pascal atrage atenția că „modificarea legilor justiției e făcută de parlamentari din două partide, care împreună au avut susținerea a doar trei milioane de cetățeni! Trei milioane de cetățeni decid pentru 18 milioane?”.

Concluzia este clară: „regimul lui Orban este mai democratic decât cel din România”, guvernanții și legiuitorii noștri, deloc democrați, practicând doar servilismul față de UE.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background