Blog

TAROM „a fost falimentată cu bună știință”

În cadrul emisiunii „Raport despre economie”, de la Gold FM, realizatorul Petrișor Peiu a detaliat involuția constantă a operatorului aerian TAROM.

„Compania este în pierdere de mulți ani. Potrivit prevederilor legii 31, a societăților comerciale, încă din anul 2019 TAROM ar fi trebuit să fie dizolvată sau, printr-un mecanism care rămâne un mister, să acopere pierderile de 3,2 miliarde de dolari. La articolul 153, legea pe care am menționat-o prevede că dacă Consiliul de Administrație constată că în urma unor pierderi, activul unei companii s-a diminuat la mai puțin de jumătate din capitalul social, Adunarea Generală trebuie să aprobe dacă respectiva societate trebuie să fie dizolvată. TAROM a fost falimentată cu bună știință de politic, a ajuns o entitate falimentară, alcătuită din rude, amante și nepoți”, a menționat Petrișor Peiu, la Gold FM.

Acționarii de la TAROM sunt statul român, cu 97,22%, Societatea Muntenia, cu 0,08%, ROMATSA, cu 1,24% și Societatea Aeroporturi București, cu 1,46%.

Leave a comment:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.