WhatsApp confirmă: Organizațiile guvernamentale pot urmări conversațiile și-i pot identifica pe participanti

Postat de pe 29 mai 2024

Echipa de securitate a aplicației WhatsApp a emis recent un avertisment cu privire la riscurile de supraveghere guvernamentală, în ciuda tehnologiilor avansate de criptare implementate. Conform unui document atribuit direct companiei Meta, guvernele pot urmări comunicațiile criptate prin analiza traficului de internet.

Documentul explică modul în care guvernele pot monitoriza când și unde au loc comunicațiile criptate, folosind accesul la infrastructura națională de internet. Acest tip de supraveghere permite trasarea direcțiilor în care sunt schimbate mesajele criptate și poate ajunge până la identificarea participanților după adresa fizică.

Chiar dacă conținutul mesajelor rămâne protejat, guvernele pot observa momentele și locațiile în care se desfășoară aceste comunicații, similar cu observarea unui poștaș care pune un plic sigilat într-o cutie poștală. Această metodă de monitorizare poate compromite parțial intimitatea conversațiilor securizate, chiar dacă subiectele discutate rămân confidențiale.

Echipa WhatsApp a subliniat limitările tehnologiilor actuale de criptare, care pot proteja conținutul mesajelor, dar nu și identitatea sau locația fizică a utilizatorilor. În documentul evaluativ se menționează: „Chiar și presupunând că criptarea WhatsApp este indestructibilă, atacurile continue de colectare și corelare ar încălca modelul nostru de confidențialitate intenționat.”

Scenariul prezentat nu descrie atacuri concrete, dar sugerează cum supravegherea guvernamentală poate compromite intimitatea utilizatorilor. În contextul unei supravegheri internaționale, utilizarea WhatsApp poate lăsa în urmă un „șir de firimituri” care permite agențiilor locale de informații să urmărească fiecare mișcare a utilizatorilor.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background