Vrem război și de restul… câteva poduri

Postat de pe 16 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

„Unii spun că am scăpat ca prin urechile acului de un război nuclear din cauza rachetei pierdute în Polonia”, afirmă Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, de la Radio Gold FM.

Vrem război, dar neapărat să fie nuclear!

„Mă așteptam ca cei mai șocați de acest incident să fie polonezii, NATO sau SUA, dar în realitate cei mai agitați au fost românii. Unii politicieni, dar și o parte a presei au avut un discurs de băgat oamenii în buncăre!?”, subliniază Iosefina Pascal. În acest timp, americanii împreună cu polonezii adunau date despre acest incident nefericit fără a induce panică în populație.

Chiar și de la nivel prezidențial au început să apară declarații cum că noi suntem solidari cu Polonia și condamnăm Rusia pentru acest incident. În unele studiouri de televiziune o serie de analiști atotștiutori erau isterizați și anunțau declanșarea articolului 5 din protocolul NATO, anunțau ca sigur războiul mondial, pe modelul cunoscut al imaginilor din jocuri video prezentate în direct ca fiind din războiul din Ucraina. Chiar președintele SUA, Joe ‘Robinet‘ Biden, oficiali ai Pentagonului, dar și serviciile de informații au avut o atitudine reținută, corectă, declarând că se culeg date, informații care să ducă la o concluzie corectă asupra incidentului.

Dar, șoc total: apare informația documentată că racheta antiaeriană în discuție, deși de producție rusească, aparține forțelor armate ucrainene.

„Nu e de glumă, este extrem de grav să te antepronunți într-o problemă atât de periculoasă pentru soarta întregii omeniri! Discursul inconștienților de la noi, care bat toba războiului, seamănă izbitor cu discursul agitator al lui Medvedev”, observă Iosefina.

„Acum, când pe această temă extrem de gravă se împrăștie asemenea știri false și alarmiste,  CNA este inert. Aceste nenorociri păstorite de guvernanții noștri sunt menite să destabilizeze echilibrul social, politic și ordinea publică. Se dorește război, de preferat nuclear – ori e nuclear, ori nu e nimic”, afirmă amar-ironic Iosefina Pascal.

Războiul repară podurile românești

„Apar niște oportunități de investiții, vin niște bani pentru repararea podurilor din România”, anunță Iosefina Pascal. CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a primit o finanțare de 20 de milioane de euro pentru reabilitarea și refacerea a cinci poduri aflate în proximitatea unor baze militare după ce la Bruxelles s-a decis refacerea căilor de transport pentru a fi mutate rapid coloanele de tancuri și blindate.

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al forțelor terestre din SUA, ne face de rușine afirmând că ‘România trebuie să fie capabilă să transporte echipamente grele, muniție, personal pe poduri, prin tunele și porturi, iar această țară minunată nu e pregătită să facă față‘.

Avem o ‘problemă‘: nu putem participa la război pentru că nu avem infrastructură! Dar să-i anunțe cineva pe cei de la Bruxelles și pe generalul Ben că în România se fură 20 de milioane de euro cu o lejeritate incredibilă, doar pe un studiu de fezabilitate. „Probabil unii de asta se roagă și bat tobele războiului, ca să mai vină niște bani, pe principiul noi suntem pregătiți dar nu avem cu ce”, spune jurnalista.

Nu e un lucru rău să se repare niște poduri, însă în neaoșa tradiție românească minunea asta nu se va întâmpla. Iar doar să refaci niște poduri din apropierea unor baze militare nu are sens din moment ce noi nu putem asigura inter-conectivitatea zonelor din țară din lipsa infrastructurii. „Nu e logic! Degeaba am poduri ca lumea la bazele militare dacă nu putem trece dintr-un oraș în altul, dintr-o parte în alta a țării, deoarece nu avem drumuri; asta nu va facilita fluența transportului militar sau fluiditate în logistica militară din moment ce restul țării e varză”, punctează Iosefina.

Glumim și spunem că intenționat nu facem infrastructură, tocmai pentru a nu se plimba rușii cu tancurile pe la noi prin țară, însă situația este gravă, nu e de glumit. „E masacru pe șoselele din România, mor pe timp de pace zeci de oameni, zilnic, în accidente rutiere. Suntem însă gata de război, dar nu avem nici drumuri, nici petarde”, încheie ca de obicei, ironic, Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background