Vizită de lucru în teren a directorului general HIDRO PRAHOVA și a președintelui Consiliului Județean Prahova pentru monitorizarea investițiilor europene în orașul Breaza și în comuna Drăgănești
Postat de Gold FM Radio pe 17 iulie 2025

În cursul zilei de ieri, 16 iulie 2025, directorul general al societății HIDRO PRAHOVA S.A., domnul Andrei Bontic, a efectuat o vizită de lucru pe șantierele din orașul Breaza și comuna Drăgănești, însoțit de președintele Consiliului Județean Prahova, domnul Virgiliu Daniel Nanu. Verificările au vizat stadiul implementării unor investiții majore realizate cu fonduri europene nerambursabile, prin intermediul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Prahova, in perioada 2014-2020”
Reprezentanții conducerii HIDRO PRAHOVA și ai autorității județene s-au întâlnit în teren cu responsabilii tehnici de proiect, cu șefii de șantier, cu muncitorii care lucrează la implementarea rețelelor de apă și canalizare, dar și cu reprezentanți ai autorităților locale și cetățeni. Scopul vizitei a fost de a se asigura că lucrările sunt executate conform proiectelor aprobate, cu responsabilitate, calitate și adaptate nevoilor reale ale comunităților.
Astfel că, în orașul Breaza a fost verificat șantierul de pe strada Republicii, aferent Contractului de Lucrări CL2, care vizează execuția rețelelor de apă și canalizare în localitățile Breaza, Comarnic, Sinaia și Bușteni. Acolo se realizează reabilitări atât la rețeaua de apă potabilă pe o lungime de 1,5 km, cât și la rețeaua de canalizare pe o lungime de 1,2 km.
Verificările au continuat la un alt proiect extrem de important pentru zona de sud a județului nostru, și anume, pe șantierul Contractului de Lucrări CL11 care presupune:
• Înființarea frontului de captare Albești- Paleologu – Dumbrava;
• Construirea unei stații de tratare a apei și a conductei de aducțiune ce deservește localitățile: Albești- Paleologu, Dumbrava, Drăgănești, Mizil, Baba Ana, Fântânele și Vadu Săpat.
Conducta de aducțiune are rolul de a îmbunătăți semnificativ cantitatea și calitatea apei potabile, alimentând gospodăriile de apă existente din acea zonă în care apar frecvent probleme cu furnizarea apei potabile în perioade secetoase.
Menționăm că pentru această aducțiune vor fi realizate două trasee:
• Firul 1: de la stația zonală Dumbrava către Drăgănești, prin UAT Dumbrava (Zănoaga, Ciupelnița, Dumbrava), apoi Cornu de Jos, Drăgănești și Bărăritaru – cu rezervoare noi de 50 mc și 150 mc în Zănoaga și Ciupelnița.
• Firul 2: de la Dumbrava spre Vadul Pârului, Albești- Paleologu, Mizil, Fântânele, Vadu Săpat, Baba Ana (rezervor pentru Conduratu și Cireșeanu).
Proiectul include și:
• O stație de pompare a apei potabile pentru gospodăria Fântânele-Vadu Săpat;
• 24 de foraje de captare, cu adâncimi între 55 și 160 metri;
• O stație de tratare a apei, unde vor fi construite două rezervoare cu capacitatea de 2.500 mc fiecare.
Aceste investiții sunt esențiale pentru județul nostru, unde rețelele de apă și canalizare preluate în administrare de HIDRO PRAHOVA S.A. au fost, în multe cazuri, într-o stare avansată de uzură. Modernizarea și extinderea infrastructurii nu doar că aduce alinierea la standardele europene, dar oferă și soluții concrete în zonele unde se înregistrează dificultăți în furnizarea apei potabile — mai ales în perioadele caniculare, când consumul crește semnificativ. Prin implementarea acestora, se asigură accesul durabil la apă de calitate pentru zeci de mii de prahoveni, în comunități unde lipsa presiunii ori întreruperile repetate sunt realități greu de ignorat.
Este o dovadă clară că modernizarea infrastructurii nu mai poate fi amânată, iar responsabilitatea față de nevoile reale ale cetățenilor rămâne prioritară pentru HIDRO PRAHOVA și autoritățile județene.