Viktor Orbán: China este unul dintre pilonii Noii Ordini Mondiale

Postat de pe 11 mai 2024

Autor: Marius Ghilezan

Viktor Orbán: China este unul dintre pilonii Noii Ordini Mondiale. “Cooperarea sino-maghiară este o poveste de prietenie neîntreruptă de decenii”

Liderul chinez Xi Jinping face o vizită de trei zile în Ungaria. În contextul blocajelor tot mai mari pentru produsele chineze în Europa, guvernul de la Budapesta a anunțat că va construi cel mai mare doc de containere din Europa, o investiție de mai multe miliarde de dolari, în parteneriat cu China. În discursul său de primire a înaltului oaspete chinez, Viktor Orbán a reafirmat că Ungaria este singura țară din UE care militează pentru negocieri de pace în războiul din Ucraina. “Cooperarea sino-maghiară este o poveste de prietenie neîntreruptă de decenii,” a mai precizat liderul maghiar.

„Trăim astăzi într-o multipolară ordine mondială, iar unul dintre pilonii acestei noi ordini mondiale este Republica Populară Chineză, țara care stabilește acum cursul economiei mondiale și al politicii mondiale.”

“Întotdeauna am considerat China o țară prietenă. Nu s-a întors niciodată roata istoriei, astfel încât cele două să fie în contradicție. Cooperarea sino-maghiară este o poveste de prietenie neîntreruptă de decenii,” a mai precizat Viktor Orbán.

Liderul suveranist de la Budapesta consideră că în aceste vremuri tulburi, Ungaria are o voce unică în Europa. Țara sa face apel la încetarea imediată a focului în Ucraina și trecerea la masa dialogului.

El a mai zis că susține inițiativa chineză de pace  a președintelui Xi Jinping.

“Noi, ungurii, suntem convinși că nu există alt[ soluție la acest conflict, la acest război, pe câmpul de luptă, decât dialogul de pace. Pe câmpul de luptă, există doar moarte și distrugere. Suntem convinși că soluția se află pe masa negocierilor, prin încetarea focului și începerea discuțiilor de pace,” a conchis liderul maghiar.

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background