Toate dovezile că Gruparea Coldea se face vinovată de trădare națională

Postat de pe 18 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a analizat posibilitatea punerii sub acuzare a lui Florian Coldea pentru trădare, scenariu ce a fost vehiculat în presă în ultima perioadă.

Încrederea în actul de justiție a scăzut foarte mult în ultimele decenii, întrucât românii au fost obișnuiți cu „justiția televizată”, cu multiple acte de injustiție prin care erau spălați infractori sau cu fuga infractorilor ori scăparea de pedeapsă prin prescrierea faptelor. Infracțiunea de înaltă trădare este una dintre cele mai grave fapte pe care le poate comite un cetățean, iar Iosefina Pascal a enumerat care sunt probele care demonstrează că Florian Coldea a comis o astfel de faptă deosebit de gravă.

Cel mai recent eveniment și cel mai notoriu este reprezentat de devoalarea statutului de consultant pe probleme de securitate al lui Florian Coldea, acesta lucrând pentru guvernul albanez. Plecat din SRI, Coldea a fost recuperat de albanezi, luând cu el și tot „bagajul” de cunoștințe și informații dobândite în urma activității sale de agent în domeniul antitero. Prin intermediul funcției ocupate în cadrul SRI, Coldea a avut acces la informații sensibile atât despre România, cât și despre alte state. Practic, plaja de resurse informaționale era nelimitată pentru el.

Florian Coldea a ajuns să-l consilieze pe Edi Rama, premierul albanez sub guvernarea căruia a explodat corupția în țară. În Albania, există multiple grupări care acționează transfrontalier și fac diverse ilegalități: trafic de persoane, prostituție, trafic de droguri, trafic de armament, activități ilegale cu produse petroliere ș.a.m.d.. Cu siguranță aceste grupări au fost și în atenția SRI și cu siguranță Coldea avea cunoștință despre faptele mafiei albaneze (SRI-ul fiind organismul care ajută DIICOT în prinderea unor astfel de infractori). Dacă România era un stat la fel de civilizat ca partenerul strategic, de pildă, Coldea ar fi fost arestat demult, tocmai sub acuzația de înaltă trădare, dat fiind faptul că-l consiliază pe Rama.

Charles McGonigal este un fost agent FBI care a ajutat mai mulți oligarhi ruși să eludeze sancțiunile impuse de SUA și de alte state împotriva lor, fiind implicat și în Albania. McGonigal a fost condamnat la închisoare timp de peste 4 ani, iar în sentință scrie că „judecătoarea a constatat că procurorul a prezentat în dosar faptele penale ale lui McGonigal drept o schemă prin care în mod lacom a vrut să facă bani prin intermediul informațiilor și cunoștințelor pe care le-a dobândit în timpul carierei sale în cadrul FBI”. În SUA, la partenerul strategic, este considerată trădare și încălcare a Constituției această consultanță oferită de un fost agent federal unui stat străin.

Încă o dovadă că Florian Coldea și rețeaua sa se fac vinovați de trădare națională este reprezentată de faptul că firma CryptoData, administrată de acoliții lui Coldea, a oferit MApN-ului dispozitive CryptoData, ce pot fi accesate de la distanță și care rulează în fundal aplicații de minat monede crypto, vulnerabilizând sistemul. Florian Coldea, odată ieșit din sistem, a pierdut accesul la informații actualizate constant, motiv pentru care a găsit o soluție prin care să se reconecteze la rețeaua informațională: s-a folosit de CryptoData pentru a strânge informații despre utilizatorii acestei tehnologii, despre stat și despre alte instituții importante.

Jurnalista Iosefina Pascal a evidențiat că un motiv pentru care Mihaiela Iorga Moraru nu a făcut demersuri mai dure și percheziții în dosarul lui Coldea ar putea fi tocmai aplicarea strategiei FBI, prin care se dorește ținerea în libertate a suspecților pentru a se deconspira de la sine ampla lor rețea.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background