SUA produce 4,8 milioane de doze de vaccin împotriva gripei aviare H5N1 ca pregătire pentru pandemie

Postat de pe 25 mai 2024

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) al SUA a declarat că oficialii merg înainte cu un plan de a produce 4,8 milioane de doze de vaccin împotriva gripei aviare H5N1 ca pregătirea pentru pandemie, scrie Centrul de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Oficialii din domeniul sănătății au identificat o linie de producție la unul dintre partenerii săi de producție pentru etapele de umplere și finisare, fără a perturba producția de vaccin antigripal sezonier. În prezent, vaccinul este în formă vrac și va fi produs în flacoane multidoză.

Oficicialii spun ca este nevoie de câteva luni pentru a completa și termina dozele de vaccin, ceea ce ar economisi timp în cazul în care este nevoie de un vaccin. Oficialii federali din domeniul sănătății au spus că unul dintre cele două virusuri candidate la vaccin H5N1 este potrivit cu tulpina circulantă.

Discuțiile sunt încă în desfășurare cu producătorii de vaccinuri mRNA Pfizer și Moderna, urmând ca în curând sa apara un anunț despre modul în care companiile ar putea fi implicate în dezvoltarea vaccinurilor.

Nirav Shah director adjunct principal la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a spus că potențialii factori declanșatori ar putea include o schimbare în tendința de transmitere, cum ar fi de la om la om, pe lângă răspândirea de la animal la om, și orice semn de severitate crescută a bolii.

El a mai spus că o schimbare a aspectului cazurilor ar putea fi un declanșator, cum ar fi infecțiile cu H5N1 care apar la persoanele care nu au legături epidemiologice cu fermele de lapte afectate. „Și căutăm mereu mutații”, a spus Shah. „Suntem în discuții între agențiile federale”.

sursă: Centrul de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background