Străinii au comis 77% din cazurile de viol rezolvate la Paris în 2023

Postat de pe 22 aprilie 2024

Odată cu mult așteptatele Jocuri Olimpice de vară care se apropie cu pași repezi și cu guvernul profund nepopular al lui Macron care se luptă atât pentru a asigura securitatea oaspeților internaționali, cât și pentru a ascunde degenerarea vizibilă a Parisului, noile cifre ale criminalității arată capitala într-o lumină mai puțin favorabilă și pun sub semnul întrebării capacitatea autorităților de a menține femeile în siguranță, scrie Eeuropean Conservative.

Cifrele, înregistrate de sediul Poliției din Paris, au relevat că 77% din cazurile de viol din capitală soluționate în 2023 au fost comise de făptuitori care nu dețin pașapoarte franceze, majoritatea infracțiunilor sexuale au avut loc în și în jurul zonelor turistice precum Champs de Mars. — în curând va fi plin de vizitatori la jocuri.

Radiodifuzorul francez Europe 1, care a văzut raportul Cartierului General al Poliției din Paris, a dezvăluit ca au existat 97 de violuri înregistrate în capitală în 2023, o cifră în creștere cu 2% față de cele din 2022. Înainte de anul trecut, numărul a rămas relativ stabil din 2018. Din totalul cazurilor înregistrate, 30 au fost soluționate, fiind arestați 36 de autori. Dintre aceștia, 28 sunt de naționalitate străină, sau 77% dintre cei acuzați, potrivit cifrelor înregistrate de sediul poliției din Paris. Acte comise în principal noaptea, în locuri turistice sau în apropierea punctelor de vânzare a drogurilor.

În afară de faptul că marea majoritate a făptuitorilor nu erau francezi, majoritatea erau dependenți de droguri, fără adăpost și șomeri, potrivit raportului. Douăzeci erau deja cunoscuți de poliție, inclusiv patru pentru acte de agresiune sexuală. 

Grégory Joron, secretarul general al Unité SGP Police-Force Ouvrière, unul dintre cele mai mari sindicate de poliție din Franța, a deplâns concluziile raportului.

Este un viol la trei zile la Paris… Acest lucru ridică o întrebare reală, deoarece cifrele sunt stabile din 2018 și, per total, putem vedea că este un fenomen pe care nu reușim să-l stingem.

Pentru șeful sindicatului, constatările raportului sunt deosebit de îngrijorătoare în lumina viitoarelor jocuri olimpice, unde Parisul este de așteptat să primească – și să mențină siguranța și securitatea – a aproximativ 15 milioane de vizitatori.

Acestea ar trebui să fie locuri care au 0% delincvență din moment ce așteptăm să primim milioane de turiști la Jocurile Olimpice, dar, deocamdată, acestea sunt încă locuri în care, din păcate, mai avem o mulțime de probleme  pe mâini. După un anumit timp, noaptea, există, din păcate, riscul ca o femeie să meargă singură pentru a se întoarce de la o petrecere sau chiar de la serviciu.

Vestea raportului de la sediul poliției din Paris vine la câteva zile după ce ministrul federal de interne al Germaniei, Nancy Faeser, a prezentat raportul anual  de statistică a criminalității al Oficiului Federal de Poliție Criminală (BKA), care a prezentat o imagine similară. Asemenea cifrelor din Paris, cifrele BKA au dezvăluit, de asemenea , că deținătorii de pașapoarte străine erau masiv suprareprezentați printre suspecții de agresiune sexuală la nivel național.

Din păcate, Franța și Germania nu sunt valori aberante. Tendința a fost înregistrată și în ultimii ani în Elveția , Finlanda , Danemarca , Italia și în alte părți ale Europei.

sursă: Eeuropean Conservative.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background