Sistemul de justiție este în colaps – raport halucinant

Postat de pe 10 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat un raport despre justiție care pune în evidență date îngrijorătoare despre justiția din România.

Un raport despre justiție, efectuat pentru anul 2023, avertizează asupra instabilității, lipsei de coerență legislativă și asupra subfinanțării sistemului, catalogând aceste hibe ca fiind principalele vulnerabilități ale instanțelor și parchetelor. Instabilitatea și lipsa de coerență legislativă, lipsa de predictibilitate, lipsa unei scheme de personal adaptate cerințelor și numărul insuficient de posturi îngreunează foarte mult sistemul de justiție din România. Fiecare guvern și ministru vine cu o viziune cu totul și cu totul diferită despre justiție, ceea ce conduce la o incoerență legislativă (un exemplu fiind Legea Anastasia, aplicată prost). Așa apar sincope în actul de justiție și se tergiversează la nesfârșit soluționarea unor cazuri grave și importante, între timp nefiind pedepsiți vinovații.

Este nevoie de o unificare a practicii judiciare și de o eficientizare a timpului de soluționare a cererilor judiciare, indiferent de domeniu. Pentru a obține toate aceste lucruri, este nevoie urgentă de o curățenie în justiție și de eliminarea influenței Statului Paralel în actul juridic. Trebuie, așadar, reformat întregul sistem de justiție în România, o soluție fiind adoptarea modelului spaniol sau a celui american.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background