Singapore introduce măsuri de carantină și lansează o campanie de vaccinare pentru variola maimuței

Postat de pe 11 septembrie 2024


În urma declarării în august de către Organizația Mondială a Sănătății a epidemiei de variola maimuței ca „urgență de sănătate publică de interes internațional (PHEIC)”, Ministerul Sănătății din Singapore a anunțat că va reimplementa măsurile de carantină și de vaccinare în masă similare cu răspunsul la COVID-19.

Ministerul Sănătății din Singapore (MOH) a declarat pe 4 septembrie că toți medicii și toate instituțiile medicale trebuie să raporteze imediat toate cazurile de mpox către MOH.
MOH consideră mpox „o boală virală care este cauzată de două clase distincte ale virusului variolei maimuțelor (MPXV), cunoscute sub numele de Clade I și II”, cazurile Clade I fiind considerate mai grave decât Clade II.
Potrivit platformei de știri Mothership.sg, erupțiile cutanate sub formă de vezicule și febra sunt cele mai răspândite simptome ale mpox, deși „complicații grave sau decesul pot apărea la persoanele vulnerabile din punct de vedere medical”.
Spitalele desemnate vor testa toate cazurile suspecte de Clade I identificate de furnizorii de asistență medicală primară, prin teste de reacție în lanț a polimerazei (PCR) pe leziuni cutanate pentru confirmarea virusului, conform declarației de pe site-ul Ministerului Sănătății, relatează LifesiteNews
În special, ministerul recunoaște că „încă nu există kituri de testare rapidă la punctul de îngrijire care să fie suficient de precise în diagnosticarea mpox”.
Odată ce un caz Clade I este confirmat, MOH va începe imediat să plaseze în carantină contactele apropiate ale cazului, într-o unitate guvernamentală de carantină, alocată timp de 21 de zile. Această durată considerabilă a carantinei este similară cu protocoalele stricte de carantină din Singapore din perioada de vârf a COVID-19 în 2021.
„Monitorizăm situația îndeaproape cu omologii noștri internaționali și suntem gata să răspundem decisiv în cazul în care situația se schimbă”, a precizat MOH într-un comunicat de presă citat de Mothership.sg.
În plus, guvernul din Singapore a autorizat un vaccin care se presupune că ar combate mpox. Cunoscut sub numele de Jynneos, acest „vaccin” va fi administrat la două grupuri, și anume lucrătorii din domeniul sănătății cu cel mai mare risc de expunere la mpox, precum și contacte strânse cu cazuri de mpox (Clade I și Clade II), a dezvăluit un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
În special, contactelor apropiate cu cazurile de mpox li se va administra vaccinul în timp ce acestea se află în carantină, a mai precizat Ministerul Sănătății, fără a dezvălui dacă acestor persoane li se va da posibilitatea de a alege sau nu.
MOH a afirmat că stocurile sale actuale de vaccinuri Jynneos ar fi suficiente, conform strategiei actuale a Singapore de vaccinare mpox.
Măsurile pregătite Singapore pentru mpox au întâmpinat și critici. Iris Koh, fondatoarea grupului „Healing The Divide” din Singapore și luptătoare pentru libertatea medicală, a criticat „măsurile draconice” ale guvernului într-o postare pe Facebook, pe 5 septembrie. În postarea ei, Koh a scris:
„Dorim să știm de la Ministerul Sănătății, Singapore: Au puterea să ne VACCINEZE oricum dacă ne aflăm 21 de zile în unitatea guvernamentală de carantină desemnată??? … Știm că, în temeiul Legii bolilor infecțioase, ei pot [implementa măsuri draconice], dar sper ca asta să NU fie o altă SCUZĂ pentru a NE VACCINA cu INJECȚII EXPERIMENTALE ARNm. Este împotriva Codului de la Nürnberg. Ar fi bine să nu se atingă de mine. Suspectez că ar putea fi un Psy Ops. Ne izolează timp de 21 de zile și apoi ne determină să cedăm pentru a primi vaccinurile… Ați fost avertizați cu toții. Ar trebui să fim cu toții foarte îngrijorați”, a scris ea.
În perioada de vârf a nebuniei COVID-19, Singapore a impus un regim de blocaje guvernamentale draconice și campanii de vaccinare cu serurile experimentale. Guvernul din Singapore a tratat cu duritate rezistența la vaccinare, nefiind lăsat niciun loc pentru disidență față de narațiunea oficială „pro-vaccin”. În 2022, lăcașurile de cult religioase, inclusiv bisericile catolice, au trebuit să implementeze „măsuri de management bazate pe diferențiere în funcție de statutul de vaccinare” (VDS), impuse forțat de guvern. Oamenii care au ales să rămână nevaccinați nu s-au putut închina în mod liber în lăcașurile religioase. Nu au fost acordate scutiri religioase celor care și-au exprimat îngrijorările cu privire la „vaccinuri”.

sursă: activenews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background