Sancțiunile impuse Moscovei au slăbit economiile europene și au deschis Rusiei alte perspective de dezvoltare

Postat de pe 6 aprilie 2024

Sancțiunile impuse Moscovei au slăbit economiile europene, în timp ce a Rusiei a crescut și l-au încurajat pe Putin să creeze legături și mai puternice cu statul chinez și să fie mai agresiv față de Occident, conform unui raport, citat de DailyMail.

Experții au declarat că Europa „s-a împușcat în picior” cu strategia actuală de sancțiuni. Ei au avertizat că Rusia dezvoltă o rezistență considerabilă împotriva regimurilor de sancțiuni.

Sancțiunile occidentale n-au descurajat Rusia în acțiunile de agresiune militară din Ucraina, ci dimpotrivă. Pe termen lung, acestea ar putea chiar să dăuneze Marii Britanii și Europei mai mult decât Moscovei, deoarece Vladimir Putin continuă să conducă războiul împotriva Kievului, notează David Averre.

citește și: Manual de campanie electorală – cu elemente de New Media

La mai bine de doi ani, după declarația președintelui american, Joe Biden, că „prin impunerea sancțiunilor, rubla va fi transformată în moloz,”  economia rusă pare mai rezistentă, având chiar o creștere a PIB-ului de 3,6 %, în 2023 – depășind oricare țară din G 7.

În schimb, încercările occidentale de-a paraliza efortul de război al Kremlinului, prin înghețarea fondurilor, înlăturarea băncilor ruse din sistemele internaționale de plăți și încetarea comerțului au determinat Moscova să construiască relații mai bune cu alți parteneri internaționali, inclusiv China și Iran.

În vara anului trecut, Reuters explica motivul pentru care rubla crește în raport cu dolarul, în ciuda sancțiunilor impuse de Occident.

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background