Rușii taie Fish and chips pentru britanici: „Timp de 68 de ani l-au mâncat nerușinații de englezi”

Postat de pe 22 februarie 2024

Rusia și-a recuperat peștele pe care britanicii l-au mâncat timp de 68 de ani, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, comentând denunțarea acordului privind pescuitul, încheiat între guvernele Uniunii Sovietice și Marii Britanii, informează Gazeta.ru, citând canalul de Telegram ”Duma TV”.

Potrivit lui Volodin, în 1956, „noi am luat, pur și simplu, și am dat Angliei în mod unilateral” permisiunea de a pescui lângă țărmurile Rusiei. Acum însă, prin ințiativa președintelui Vladimir Putin, am reușit să recuperăm ”peștele nostru, pe care timp de 68 de ani, l-au mâncat nerușinații de englezi”.

„Ne-au impus sancțiuni, în timp ce la ei 40% din porțiile lor de mâncare – meniul de pește – este format din codul nostru. Să slăbească acum, poate se mai deșteaptă”, a declarat președintele Dumei.

Pe 21 februarie, Duma de Stat a adoptat o lege privind revocarea acordului din 1956, în virtutea căruia marinarii britanici au primit permisiunea de a pescui în zona rusă a Mării Barents. Documentul le-a oferit pescarilor britanici dreptul de a a-și arunca năvoadele în apele care se întindt de-a lungul coastei Peninsulei Kola, la est de Capul Kanin Nos și de-a lungul țărmurilor insulei Kolguev.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background