Rusia: managerul unui bar gay a fost arestat pentru încălcarea noilor legi anti-LGBTQ+

Postat de pe 22 martie 2024

Un tribunal din Rusia a condamnat un manager al unui bar gay și un director de artă la două luni de arest preventiv, scrie Politico

Acesta marchează prima situație în care indivizi sunt vizați de „organizație LGBT extremistă”, după ce Kremlinul a introdus legi anti-LGBTQ+ anul trecut.

În noiembrie 2023, Curtea Supremă a țării a desemnat „mișcarea socială internațională LGBT” o organizație extremistă și a interzis activitățile acesteia în interiorul Rusiei.

Pedeapsa maximă pentru organizarea unei comunități extremiste este de până la 10 ani de închisoare.

Instanța din Orenburg, la 150 de kilometri de granița cu Kazahstan, a declarat într-un comunicat : „În cursul anchetei s-a stabilit că acuzatul, fiind o persoana cu orientare sexuală netradițională… a lucrat în barul „Pose” și a asigurat funcționarea acestuia”. 

După decizia instanței de la sfârșitul anului trecut, forțele de ordine au efectuat mai multe controale în baruri, cluburi și saune LGBTQ+ din toată Rusia, adesea cu sprijinul activiștilor de dreapta locali.

Controlul la „Pose” a fost raportat pentru prima dată de o organizație de extremă dreaptă care a publicat un videoclip în care indivizi, unii pe jumătate goi, sunt pusi cu forța la pământ și interogați.

În urma clasificării mișcării LGBTQ+ ca organizație extremistă din Rusia, mai multe persoane au fost amendate sau arestate pentru „afișarea simbolurilor extremiste”, inclusiv o femeie de 24 de ani reținută timp de cinci zile pentru că purta cercei de culoarea curcubeului.

sursă: Politico


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background