Probleme grave descoperite la Podul de la Brăila

Postat de pe 11 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit noi informații îngrijorătoare despre Podul de la Brăila și degradarea acestuia, la doar câteva luni de la finalizarea proiectului.

Mărețul proiect al Podului de la Brăila, promovat și apărat de către Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și de către Alin Șerbănescu, de la CNAIR, are mari probleme. Mai nou, au apărut tasări la rampa de urcare pe pod de pe malul brăilean, viaduct care face legătura cu blocurile de ancoraj, tasări care sunt în acest moment mai mari de 10 cm conform declarațiilor reprezentanților CNAIR.

Tasările sunt mai vechi, din toamna anului 2023, iar constructorul a încercat din luna decembrie să refacă planeitatea atât pe benzile de urcare cât și pe cele de coborâre de pe malul brăilean, așternând un nou strat de asfalt de umplutură. Continuarea scufundării pilonului viaductului a impus adoptarea de urgență a unei soluții tehnice de consolidare a acestuia, actualmente forându-se piloni suplimentari în încercarea de stopare a tasărilor. Din fericire, blocurile de ancoraj nu sunt afectate, însă afectarea acestora ar putea conduce la afectarea întregii construcții.

Într-o discuție cu purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, acesta a declarat pentru Monitorul de Brăila că „după stoparea tasărilor, constructorul va trebui să refacă planeitatea, să încarce până la cotă (…)”, iar referindu-se la cauzele apariției acestor probleme, a precizat că „(…) Ori nu au făcut o consolidare bună a terenului, ori este o pungă de apă (…)”. Această ultimă afirmație demască lipsa de profesionalism a celor care au gândit și construit podul, însă nimeni nu pare să ia măsuri concrete și dure, nici măcar cetățenii direct afectați.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background