Privatizarea (genocidul) din  sănătate continuă

Postat de pe 6 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a adus în discuție privatizarea domeniului sănătății și impunerea pe ascuns a unor noi taxe pentru cetățeni.

„Abia am  discutat ieri despre taxa aberantă pe medic și azi apare o altă știre de noaptea minții: erau câteva categorii sociale defavorizate de cetățeni care erau scutiți de la plata asigurărilor de sănătate, dar în bunul stil al domnului Rafila vedem că acele categorii de cetățeni nu mai sunt exceptate și asta în plină criză economică”, a anunțat Iosefina Pascal.

Toate aceste măsuri absurde împotriva cetățenilor defavorizați sunt luate în timp ce se clamează protecția socială și ajutoarele sociale de la UE. „Nu e moral, legal, e o nenorocire fără margini din toate punctele de vedere!”, a adăugat jurnalista. Oamenii nu mai au bani pentru mâncare, pentru medicamente, nu-și pot plăti facturile sau ratele care au crescut amețitor. Și asta în timp ce salariile n-au crescut, nu s-au creat noi locuri de muncă, iar veniturile cetățenilor au fost grav afectate de inflația imensă.

Cei cu pensii de 1000 de lei și sub această sumă vor plăti impozit și contribuția la sănătate, deși erau sub pragul sărăciei și fără aceste măsuri absurde. „Statul român ia bani mai mulți de la români prin introducerea unor taxe de tip  privatizare mascată în sănătate și prin eliminarea măsurilor de protecție socială pentru categoriile defavorizate. Asta este o crimă!”, a afirmat Iosefina. Sistemul de sănătate e putred: te infectezi în spitale, deși ai ajuns acolo în speranța de a scăpa de suferință. Nu mai există medicină preventivă.

Se întâmplă lucruri foarte grave, nu mai există deloc empatie față de semenii noștri care efectiv mor de foame! În plină criză economică, foarte importante sunt măsurile sociale eficiente care să garanteze drepturile de bază ale cetățenilor români. Dar guvernanții noștri se ocupă cu acte de caritate și ajută din banii noștri pe alții!?

„În acest context vine Ciolacu, șeful lui Rafila, și își dă cu părerea despre măsurile de protecție socială în timp ce subalternul său de la PSD, partid de stânga, Ministrul Sănătății, îi calcă în picioare pe cetățenii defavorizați, pe toți cetățenii României care plătesc asigurări de sănătate punându-le taxe în plus și anulând excepțiile la plată pentru aceste categorii de oameni sărmani”, a încheiat revoltată Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background