Operațiunea de kompromat a lui Coldea împotriva presei și a denunțătorului

Postat de pe 27 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a descris atacurile lui Florian Coldea la adresa presei și la adresa denunțătorilor săi, demarate în urma audierilor de la DNA, unde a fost chemat alături de Dumitru Dumbravă și de alți exponenți ai rețelei sale corupte.

A apărut vineri un comunicat emis de Florian Coldea, deși nu este semnat și asumat de nimeni, în care se fac o serie de precizări cu privire la cutremurul pe care l-a generat în justiție punerea sa sub cercetare judiciară.

Având în vedere decizia procurorilor DNA de dispunere a măsurii de punere în mișcare a acțiunii penale, în dosarul cu nr. 52/1/P/2024, urmare a sesizării acestora în contextul unui denunț formulat de o persoană condamnată în primă instanță, țin să precizez următoarele:

– Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat;

– Am respectat întotdeauna spiritul și litera legii, atât ca demnitar al statului român, cât și ca persoană privată, având convingerea fermă că nimeni nu este mai presus de lege;

– Am încredere în justiția din România, așa cum am avut întotdeauna, pentru a-mi susține și dovedi nevinovăția în ceea ce privește acuzațiile care mi se aduc;

– Pe parcursul desfășurării procesului penal, voi susține cu onestitate și promptitudine toate demersurile legale și voi colabora pe deplin cu organele de cercetare penală pentru stabilirea adevărului și nevinovăției mele;

– În condițiile intenselor campanii mediatice interesate, pe care le derulează anumite trusturi media, cu promovarea de afirmații defăimătoare la adresa mea care nu au nicio legătură cu realitatea și cu interesul public, ci cu interese obscure ale unor personaje decredibilizate, nu voi face alte declarații publice înainte de finalizarea anchetei”, se arată în comunicatul transmis de avocatul lui Florian Coldea.

Chiar în timpul audierilor de la DNA, presa controlată de rețeaua lui Coldea avea ca temă principală decredibilizarea lui Cătălin Hideg. S-a evidențiat faptul că afaceristul este mason, în condițiile în care o bună parte din politicienii de la vârf aparțin acestei grupări și în condițiile în care cei care prezintă această apartenență ca pe un lucru condamnabil până nu demult apărau astfel de structuri. Apoi s-a spus despre Hideg că este un cetățean condamnat în primă instanță, ceea ce este o aberație în contextul dat, Florian Coldea evitând să clarifice sau să dezmintă acuzațiile care i-au fost aduse și preferând să facă referire la calitatea umană și juridică a denunțătorului.

Florian Coldea susține că este nevinovat și că el respectă litera legii, dar faptele sale din ultimele decenii îl contrazic. Un exemplu elocvent este reprezentat de protocoalele secrete ale binomului SRI-DNA, care au fost demonstrate ca fiind împotriva legii. Totodată, Coldea spune că își va dovedi nevinovăția, perpetuând mentalitatea nocivă conform căreia inculpatul trebuie să-și dovedească nevinovăția, în condițiile în care, de fapt, acesta ar trebui să beneficieze de prezumția de nevinovăție, iar autoritățile să adune probe pentru a-i demonstra vina. Florian Coldea nu recunoaște că ar fi de interes național faptul că el, fostul prim-adjunct al SRI, cel care a implementat Câmpul Tactic împreună cu Dumbravă, a fost implicat în multiple acte de corupție cu efecte extrem de distructive pentru România și pentru sistemele ei. Ingerința în actul de justiție este legitimă în viziunea lui, iar cei care scot la iveală acest lucru au „interese obscure” (aici făcându-se referire clară la presă).

Când jurnalista Iosefina Pascal a făcut plângere la DIICOT împotriva găștii CryptoData pentru fals și uz de fals, a avertizat asupra faptului că site-urile fake pe care le-au creat membrii rețelei fac parte dintr-un plan mai amplu, bine pus la punct, lucru confirmat inclusiv de către Florian Coldea în comunicatul său. Scopul era tocmai decredibilizarea presei pentru ca în astfel de momente tensionate să nu fie ascultate argumentele solide ale jurnaliștilor independenți. A fost vorba, așadar, de o acțiune de tip „kompromat” pe care au pus-o la cale Florian Coldea și acoliții săi.

Firma fantomatică de pe statele de plată ale lui Coldea

Au apărut mai multe firme implicate în actele de corupție ale lui Coldea, în afară de cele ale lui Dumitru Dumbravă și ale avocatului Doru Trăilă. Printre ele se numără și firma de consultanță deținută de Elena Istode („Anaconda”). O altă firmă nou apărută în statele de plată ale lui Coldea este Interdilligence SRL, care se ocupă de consultanță, dar și de investigații private. Compania este condusă de Marius Ghiba, care a lucrat ca agent al Secret Service, la Departamentul de Stat. În cadrul acestei firme mai sunt angajați încă doi cetățeni, amândoi americani, unul fiind șeful unei mari case de avocatură din România. Traseul banilor dezvăluie o rețea foarte extinsă de spălare de bani prin încheierea unor contracte de consultanță fictive, multiplicate și împărțite la nesfârșit între toate firmele „partenere” ale rețelei Coldea.

E posibil ca una dintre principalele probleme care au declanșat declinul lui Florian Coldea să fie exact faptul că el juca la mai multe capete, făcând afaceri și cu rușii, prin CryptoData, dar și cu americanii, simultan, prin Interdilligence SRL. Mai trebuie verificată și favorizarea contractelor de înarmare cu francezii în defavoarea SUA.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background