Noi detalii despre rețeaua de la UNTOLD!

Postat de pe 27 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii bombă despre scandalul UNTOLD, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată pe Radio Gold FM.

În cadrul scandalului UNTOLD sunt mult mai importante personajele care nu au putut fi identificate în fotografiile care au apărut în spațiul public în timpul festivalului. Florian Coldea este căpetenia rețelei de la UNTOLD, însă alături de el se află interpuși infiltrați în toate sectoarele statului. Astfel de personaje coordonate de Coldea sunt Colonelul Bogdan Mărunțiș și Ovidiu Toma, oamenii din spatele CryptoData, firmă înființată într-o hală din Buzău, transformată în fermă de minat cryptomonede. Mărunțiș face astfel de afaceri, deși încă este cadru activ și deși este ilegal să se implice în astfel de activități. El s-a ocupat de transportul calculatoarelor care sunt folosite la minarea cryptomonedelor, afacere din care s-au făcut profituri de zeci sau chiar sute de milioane de euro. Mai departe, CryptoData s-a ocupat și de producerea de device-uri pentru Josip Heit și Herald Seiz, acuzați de deturnarea fondurilor primite de la investitorii atrași într-o schemă piramidală frauduloasă, garantându-le că vor primi aur în schimbul investiției în cryptomonede.  

Compania CryptoData a fost promovată inclusiv de către Alex Petrescu de la PSD, fost Ministru al Digitalizării, fost șef al ANRM și actual șef al ASF. După ce această companie a fost lansată în afaceri cu statul, de către USR-istul Ciprian Teleman, ea a fost promovată de Petrescu, pesedistul care s-a pozat alături de fondatori și a lăudat produsele acestora ca fiind cele mai sigure și cele mai performante de pe piață. Fondatorii CryptoData sunt asociați și cu Alex Bodi și Clanul Caran; interesant este că atât Bodi, cât și Caranii au avut probleme cu legea, ajungând chiar la închisoare. Apare în rețeaua de corupție și Dumitru Cocoru, tot un fost general SRI. Soția lui Bogdan Mărunțiș este ofițer BCCO; deși trebuia să se ocupe de combaterea crimei organizate, iată că această individă se asociază cu un grup infracțional organizat.

Autoritățile ar trebui să ia măsuri de urgență în această speță, pentru că această companie, CryptoData, anterior necunoscută, răsărită din neant, fără istoric în domeniu, a ajuns să se ocupe de digitalizare, securitate cibernetică și de implementarea de proiecte, inclusiv în sectorul militar. Sunt informații șocante și îngrijorătoare, nu doar pentru România, ci și pentru NATO și UE.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background