Musca-n lapte

Postat de pe 21 martie 2024

Autor: Monica Tatoiu

Serial românesc de acțiune. În vremuri electorale. Cât musca se luptă să supraviețuiască, pariurile curg și casa câștigă, ca întotdeauna. Românilor le plac pariurile. Și miracolele. Deși nu înțeleg sau nu vreau sa o facă. Informez jucătorii că pariurile și miracolele au un centru de comandă.  Organizat în sistemul binar. În care 2 este egal cu 10. Dacă nu înțelegeți ce se întâmplă cu comasarea vă explică un elev de clasa a 5-a făcând transformarea din zecimal în binar. Lumea virtuală și AI sunt organizate în sistem binar. 

De ceva vreme, în numele stabilității, democrației, salvării planetei, drepturilor omului  minoritar și varii subiecte de luptă între muște flămânde după încălzirea globală și lapte produs de vacile care o generează pe aceasta (spun niște specialiști influenceri) suntem sclavii unor știri ,care mai de care mai terifiante. Care ne penetrează spațiul privat cu forța lui 1 si 0 din device-urile ale căror sclavi am devenit.

Musca-n lapte este un serial românesc. Dar ca toate subiectele generate de globalizare și veniturile inventate de goana după fani și copiat scălâmbăieli promite să devină brand național. Vrem o țară ca afară. Costul distrugerilor este pasat generațiilor care vor supraviețui încălzirii globale a burselor din marile capitale ale lumii „libere”.

Toată lumea este în campanii electorale. Evident puterea nu vrea sa părăsească fotoliile călduțe, opoziția încearcă sa le ocupe. Acolo unde sunt dictaturi „democratice” nu se obosesc sa mimeze respectul pentru alteritate. Musca-n lapte și zbaterile ei sunt însă de rasul curcilor democrate. Cele mai evidente derapaje electorale de la valorile democrate sunt în Occident. În numele cordonului sanitar împotriva „extremiștilor” în UE se manifestă tendințe extremiste ale puterii prezente de interzicere ale unor partide. Pe motiv că acestea sunt inamicii democrației.  Ca și cum noi, cetățenii cotizanți la salariile „experților” în binele nostru, nu înțelegem de ce muștele băgate în laptele nostru, trebuie salvate cu orice preț în numele diversității vieții pe planetă. Suntem prea analfabeți ca să înțelegem fenomenul. Ei, experții, trebuie să ne salveze de a ne face rău. Zău? Trebuie salvate muștele înaintea oamenilor?

Cum arată musca-n lapte în România? Ca un Barbie de România! Mult roz din împerecherea unui roșu  antagonist politic cu un galben și albastru. Culorile naționale primează în politică. Pentru ca muștele politice iubesc românii. Asta zic ei și în democrație funcționează prezumția de nevinovăție. Până ne lămuresc magistrații inamovibili ajungem la alte alegeri cu alte muște în laptele nostru. Dacă o mai fi lapte sau niște lichide prietenoase cu planeta occidentală. Legile electorale sunt precum legile din restaurante. Totul pentru sănătatea noastră. Chiar dacă se aplică doar la frigiderele opoziției. Dubla măsură în toate cele ce sunt și care vor râde mâine la soare. Cine a avut soarele semn electoral? Parcă erau în 46 niște comuniști. Vreo diferență față de activiștii de astăzi care blochează porturile ca să salveze planeta de noii barbari care nu vrem sa fim conduși de Împărații muștelor.

Închei cu cea mai grasă muscă care a căzut în laptele românesc. Cea care se agită cat să îl transforme, laptele, într-un lichid greu de înghițit nu numai pentru români, dar și pentru prietenii noștri de conjunctură economică. Vă las să ghiciți cine. Cei care citesc Național sunt oameni inteligenți.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background