Monica Tatoiu la Golden Hour cu Jessie: Problemele de politică internă din România

Postat de pe 16 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Monica Tatoiu a vorbit despre problemele de politică internă din România.

Monica Tatoiu este de părere că partidul AUR are cei mai potriviți candidați pentru europarlamentare, aceștia fiind într-un contrast total cu membrii PSD și PNL de pe liste, care au susținut-o necondiționat pe Ursula von der Leyen. La nivel local, Monica Tatoiu a subliniat că ar trebui ales, cel puțin la București, un candidat care să aibă și susținerea Consiliului Local. La momentul actual, niciun candidat nu a propus proiecte cu adevărat semnificative pentru capitală și nici nu a prezentat vreo echipă cu care vrea să colaboreze în Consiliul Local pentru a duce la bun sfârșit astfel de proiecte.

Pe lângă lipsa de viziune a politicienilor, România se confruntă cu problema extrem de gravă a inerției generațiilor tinere, care nu-și antrenează gândirea critică, refuză să gândească și să decidă pe cont propriu și pun pe primul loc doar relaxarea, distracția, libertatea. Acest fenomen va avea repercusiuni inclusiv în plan politic.

Deși nu primesc suficientă atenție, alegerile parlamentare vor avea o mare însemnătate anul acesta, pentru că viitorul Parlament va trebui să gestioneze probleme foarte importante pentru societatea românească: bugetul pe 2025 (ce se preconizează a fi sub semnul austerității), modificarea legii administrativ-teritoriale și multe alte măsuri greu de adoptat. Monica Tatoiu a subliniat faptul că PSD și PNL nu vor merge împreună la parlamentare. Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu își va pierde puterea în interiorul partidului. El în prezent conduce doar un grup din interiorul PSD, dar nu este nicidecum reprezentativ pentru partid ca întreg și va pierde „tronul” de președinte PSD, mai ales după rezultatele dezastruoase de după 9 iunie.

Referitor la subiectul intrării femeilor în politică, Monica Tatoiu a evidențiat faptul că ar trebui desființate de urgență organizațiile de femei ale partidelor, pentru că însăși existența acestora poziționează femeile într-un plan secund. Singurul criteriu de departajare sau diferențiere între politicieni ar trebui să fie competența și priceperea. Totodată, Monica Tatoiu a demonstrat că o mare parte din vină pentru lipsa de femei din politică o poartă chiar… femeile, pentru că nu sunt solidare și nu reușesc să se susțină între ele, sabotându-se din interior.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background