Mircea Geoană ar fi folosit însemnele NATO pentru a se promova drept candidat la alegerile prezidențiale

Postat de pe 20 iunie 2024

Mircea Geoană a fost acuzat de utilizarea logo-ului NATO și a însemnelor oficiale ale organizației în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, unde candidează ca independent. După ce jurnaliștii au anunțat biroul de presă al alianței, materialele promoționale au dispărut.

Sigla NATO și alte însemne au fost prezente pe numeroase postere de campanie care îl promovează pe Mircea Geoană, sugerând că alianța nord-atlantică l-ar susține la alegerile prezidențiale din România. Materialele au fost publicate pe pagina de Facebook „Mircea Geoană Președinte”, deținută de Mario Carabaș, un membru al ONG-ului România Renaște care îl susține pe Geoană pentru alegerile prezidențiale.

Mai mult, unul dintre cele șapte postere a fost promovat pe Facebook de la finalul lunii aprilie până la începutul lunii iunie, fiind văzut de peste un milion de utilizatori ai rețelei sociale. „Nu știu, asta cu sigla NATO nu am auzit… Nu-mi amintesc și chiar eu nu am access la această pagină (…) Vă spun sigur că domnul Geoană nu știa și nu știe despre aceste pagini. Vă zic cu mâna pe inimă, sincer”, a declarat Mario Carabaș pentru Digi24.

La doar o zi după ce jurnaliștii au contactat biroul de presă al NATO, materiale au dispărut de pe Facebook. La manualul de identitate al NATO, utilizat probabil pentru crearea materialelor electorale, are acces doar personalul alianței. NATO, Mircea Geoană și Autoritatea Electorală Permanentă nu au răspuns la întrebări legate de materialele de campanie.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background