Meniu mediteranean pentru diabetici și grăsuți a la Cezar
Postat de Gold FM Radio pe 10 septembrie 2024
Autor: Cezar Osiceanu
De la Gibraltar și până la porțile Istanbulului, Constantinopolul de odinioară toți se bat cu cărămida în piept cu privire la paternitatea și exclusivitatea meniurilor mediteraneene.
Azi noi o să îi lăsăm pe istoricii gastronomici deoparte și o să pregătim ca de obicei ceva frumos, gustos și bun pentru toți dar mai ales pentru cei “însurați” pentru tot restul vieții lor cu diabetul și cu cei puțin grăsuți care vor să slăbească un pic
Așa ca la treabă!
Avem nevoie de
- 2-3 bucățele de somon file
- un kg de scoici proaspete
- un kg de teine (scoici micuțe și albe)
- 3-4 lămâi
- o salată verde și una iceberg
- 2 legături de mărar și pătrunjel tocate
- 2-3 linguri de iaurt degresat
- 2-3 roșii grase și frumoase tăiate cubulețe
- o parte din tigaia de legume cu roșii și ciuperci pregătită ieri. Ca o nota bene atât diabeticii cat și grasutii știm ca trebuie sa își cântărească și sa își calculeze mereu atât cantitățile cat și caloriile și de aceea folosim ce pregătim azi și pentru mâine!
- mirodenii după gust (curry, boia dulce și iute, oregano)
- 3-4 căței de usturoi zdrobiți ca pe vremuri de bunica în pisalaul de aramă
- un pahar mare de vin alb parfumat
Tragem somonul la tigaia de teflon și îl întoarcem pe ambele părți presărând peste niscaiva mirodenii și apoi le așezăm impreuna cu 2-3 linguri de tocăniță de legume de ieri (de preferat rece) presărând peste verdeață proaspătă.
Fierbem scoicile și tainele separat și le strecurăm. Punem în tigaia de teflon o jumătate de linguriță de ulei de măsline, adăugăm, usturoiul și turnăm paharul mare de vin alb. Când dă sosul nostru în fiert adăugăm iaurtul și apoi scoicile. După 3-4 minute stingem focul și presărăm peste mirodenii și verdeața
Cu gingasele teine este mai simplu pentru ca după ce le-am fiert și scurs, adăugăm verdeața și zeama de lămâie
După ce am spălat și tăiat salatele le amestecăm cu cubulețele de roșii, zeama de lămâie și verdeață
Iar acum la atac! Poftă mareee!