Marius Lulea: Bugetul pentru 2024 reflectă încă o dată un dezinteres total față de cei 1 milion de antreprenori din România

Postat de pe 18 decembrie 2023

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a declarat că partidul va vota împotriva propunerii de buget pentru anul viitor, acuzând actuala guvernare de fals în documente oficiale și de lipsă de interes față de mediul de afaceri și de angajații din sectorul privat. Potrivit lui Marius Lulea, cifrele prezentate în buget la capitolul venituri sunt “cifre în fals”, nu eronate sau rezultatul unei prognoze greșite.


“Votul îl vom da împotrivă pentru simplul motiv că la capitolul venituri cifrele prezentate sunt cifre în fals. Și spun în fals pentru că nu sunt cifre eronate sau nu vorbim despre o prognoză greșită. Se întâmplă acest lucru atunci când cei care pun aceste numere o fac în necunoștință de cauză. Însă, actuala guvernare, ca și în acest an 2023, știe foarte bine că nu se pot atinge acele venituri, dar pentru că legea bugetului spune că trebuie să se închidă capitolul de cheltuieli cu cele de venituri, iar la cheltuieli au introdus sume foarte mari de bani pentru că anul viitor este campanie electorală așa că va fi un adevărat festin electoral pentru primari și pentru a hrăni propriul electorat, ne vom trezi în partea a doua a anului, ca și în acest an, că nu se vor mai găsi bani, că va apărea iarăși o gaură de câteva zeci de miliarde de lei. Aceste lucruri sunt știute. Este vorba despre un fals în documente oficiale ale statului român”, a declarat Marius Lulea.
În opinia sa, lipsa banilor va duce la neplata antreprenorilor sau furnizorilor de servicii și de bunuri, ceea ce ar putea genera o nouă criză economică sau amplificarea celei actuale. Alternativa ar fi împrumutarea de pe piața internațională sau tipărirea de bani, cu complicitatea celor care conduc Banca Națională. “A doua variantă este că se vor împrumuta din nou de pe piața internațională. Deci, 160 de miliarde de euro nu este o datorie suficient de mare, va mai crește anul viitor. Și a treia variantă, la care au apelat de fiecare dată cu complicitatea celor care conduc Banca Națională, ar fi să printeze bani. Ori, așa zisele creșteri despre care ei vorbesc nu există. Vor exista doar cifre, pentru că vor fi bani fără acoperire în condițiile în care prețurile o vor lua razna din nou”, a adăugat prim-vicepreședintele AUR.

Marius Lulea a criticat și lipsa de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și a celor care plătesc salariile electoratului PSD și PNL. El a acuzat guvernarea de dezinteres față de cei 1 milion de antreprenori din România și față de cei peste 5 milioane de români care lucrează în mediul privat. “Privatul plătește, iar camarila de partid urmează să primească prin bugetul de stat”, a spus acesta, adăugând că promisiunea guvernului că profesorii vor primi o creștere salarială de 40% este “încă o minciună”.

„S-a spus profesorilor că vor primi 40%. Încă o minciună. Parcă fiecare cuvânt pe care îl spune actualul premier reprezintă o minciună, se dovedește că se va întâmpla exact invers. S-a ajuns că poate-poate vor mai crește cu 10%, adică nici măcar ritmul cu rata inflației nu se va ține. Deci, în realitate, veniturile profesorilor vor fi mai mici anul viitor”, a adăugat Marius Lulea. În concluzie, votul pe care îl va da partidul AUR va fi un vot împotriva formei actuale propuse de către Guvern, a afirmat prim-vicepreședintele AUR.


sursa: Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background