„Lupta aproape pierdută” – Sorin Roșca Stănescu, la GOLD FM

Postat de pe 15 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: „România este într-o luptă aproape pierdută. S-a instaurat dictatura militară. Avem toate ingredientele”.

Ceea ce ar mai lipsi dintr-o dictatură militară ar fi eliminarea Parlamentului României, conform jurnalistului: „Acesta este ca și desființat! A devenit o simplă păpușă. Decizia s-a mutat de la persoanele alese constituțional și de la cei numiți la rândul lor, prin vot democratic, către grupuri de persoane separate de vreo alegere, pur și simplu puse în funcție”.

Procedura de decizie nu ar mai fi una specifică unei democrații, ci unei dictaturi impuse pe considerente militare. „Statul subteran scoate capul la suprafață și mușcă societatea civilă și din democrație pe care o face ferfeniță” – a adăugat Sorin Roșca Stănescu.

Baletul lui Dîncu

În contextul conflictului armat dintre Rusia și Ucraina, Ministrul Apărării Vasile Dîncu a intrat sub atenția sferei publice, fiind un politician destul de mediatezat în ultima perioadă datorită funcției sale. Cel mai recent, acesta s-a făcut remarcat prin proiectul de lege privind posibilitatea înrolării în armată a cetățenilor de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 18 și 63 de ani.  

„N-am mai auzit o asemenea bâlbâială până la aceste discuții” – observă jurnalistul. „Dîncu a trebuit să facă un balet între bunul lui simț de ardelean și ceea a aflat că trebuie să facă în calitate de ministru al Apărării. Conducerea pregătește fel și fel de planuri în ideea că mâine-poimâine România va fi atacată de Federația Rusă și noi va trebui să ne apărăm”.

Sorin Roșca Stănescu subliniază faptul că aceste măsuri luate de conducerea țării nu ar fi constinuționaleși nu ar aparține realității statului român: „Majoritatea celor înscriși în armată, aprpximativ 30 de mii, sunt burtoși, nu au loc sub Arcul de Triumf din București. De asemenea, echipamentul lor ar merge mai bine la Programul Rabla. Așa s-a ajuns din cauza guvernelor succesive de până acum”.   

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: rfi.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background