Lumea rămâne fără copii! Rata natalității se prăbușește pe tot globul

Postat de pe 2 septembrie 2024

Prăbușirea natalității care a început în Europa postbelică s-a extins, în deceniile de după, în fiecare colț al globului, scrie New York Post

Multe națiuni simt deja această spirală a morții, umplând mai multe sicrie decât leagăne în fiecare an. Chiar anul trecut, Japonia a pierdut aproape un milion de oameni, Polonia 130.000.

Marea poveste vine din China, unde locuiește o șesime din populația lumii. Devastarea de zeci de ani cauzată de politica copilului unic a dus acea țară, timp de secole, pioniera populației, într-un declin absolut.

China a recunoscut în cele din urmă că populația sa se micșorează , dar specialistii în demografie cred că cifrele au scăzut de aproape un deceniu.

Cifra oficială a populației guvernului chinez, de 1,44 miliarde, exagerează, de asemenea, foarte mult numărul total, spun unii analiști cu până la 130 de milioane de oameni. 

India, țara care a depășit acum China ca populație, este încă în creștere, dar nu pentru mult timp.

O femeie indiană obișnuită avea doar doi copii de-a lungul vieții sale de reproducere, a raportat guvernul indian în 2021 , cu mult sub aproximativ 2,25 necesari pentru a susține populația actuală. 

Aceeași poveste se repetă în întreaga lume, deoarece ratele natalității în America Latină, Orientul Mijlociu și chiar Africa nu doar scad, ci se prăbușesc.

Fertilitatea totală actuală a femeilor tunisiene, de exemplu, este estimată la 1,93. 

Rezultatul tuturor acestor pântece goale este că omenirea tocmai a trecut de o piatră de hotar majoră, deși nu ar trebui să sărbătorim. 

Pentru prima dată în cei aproximativ 60.000 de ani în care ființele umane au ajuns pentru prima dată pe planetă, nu avem destui copii pentru a ne înlocui pe noi înșine. Nu e de mirare că Donald Trump a sugerat să ofere FIV gratuit tuturor americanilor „pentru că vrem mai mulți copii”, spune el.

Din cauza duratei de viață tot mai lungi, populația va continua să crească până la jumătatea secolului. Dar când acest impuls demografic se va sfârși – și se va încheia – vom atinge o a doua piatră de hotar sumbră pe traiectoria descendentă a umanității:

Pentru prima dată de la Ciuma Neagră din Evul Mediu, populatia umană va scădea.

Ciuma bubonică din secolul al XIV-lea a fost cea mai gravă pandemie din istoria omenirii. A ucis jumătate din populația Europei și poate o treime din populația Orientului Mijlociu.

Dar chiar dacă ciuma umplea gropi comune, supraviețuitorii au continuat să umple leagănele. Și pentru că natalitatea a rămas ridicată, populația globală și-a revenit, deși a durat un secol și ceva. 

De data aceasta, s-ar putea să nu fim atât de norocoși. Toți factorii care influențează fertilitatea, de la rata căsătoriilor la urbanizare și la nivelurile de educație, împing nașterile în jos. 

Acum s-ar putea să fii scuzat că nu știi despre actuala lipsă de naștere. 

La urma urmei, agențiile internaționale puternice, cum ar fi Fondul ONU pentru Populație și Banca Mondială, au făcut tot posibilul pentru a ține acest lucru departe de ochii publicului.

Mai mult, acestor agenții, înființate în perioada apogeului isteriei legate de „suprapopulare” în anii 1960, le place să supraestimeze nașterile într-o țară, iar numărul populației în altă țară. 

De exemplu, ONU, în cadrul său anual World Population Prospects, susține că 705.000 de copii s-au născut în Columbia anul trecut, când propriul guvern al țării stabilește numărul la doar 510.000.

Aceasta nu este o eroare de rotunjire.

Nici afirmația ONU că femeile indiene au în continuare o medie de 2,25 de copii, sfidând propriile statistici publicate ale țării, care arată că acum este sub 2,0. 

Toată această falsificare a numărului permite ONU să susțină că rata globală de fertilitate totală anul trecut a fost de 2,25, încă peste nivelul de înlocuire.

Este chiar greșit cu privire la rata de înlocuire a fertilităţii, despre care se spune că este de 2,1 copii per femeie.

Este greșit, deoarece în multe țări avortul prin selecția sexului deformează puternic raportul de sex în favoarea băieților.

Pentru a compensa zecile de milioane de fetițe nenăscute dispărute în China, India și alte țări asiatice, aceste țări au nevoie de mai multă nevoie de 2,2 sau chiar 2,3 copii în medie. 

ONU exagerează numărul de oameni din același motiv pentru care administrația Biden-Harris exagerează numărul de locuri de muncă: pentru câștig financiar și supraviețuire politică.

Sunt miliarde de dolari în joc, finanțare alimentată de o teamă întunecată de a crește numărul uman.

Mișcarea de control al populației nu intenționează să meargă în liniște în mormântul său, chiar dacă continuă să sape pe al umanității, așa că hrănește această frică. 

Dar populația lumii nu numai că nu explodează, ci este pe punctul de a se prăbuși. De aceea este timpul să punem capăt războiului împotriva populației.

Steven W. Mosher este președintele Institutului de Cercetare a Populației și autorul cărții „The Devil and Communist China” (Tan Books).

sursă: New York Post


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background