Legea promulgată de Iohannis pe 1 Mai și posibilele abuzuri împotriva copiilor

Postat de pe 7 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că s-au făcut modificări asupra legii privind drepturile minorului și a analizat care ar putea fi efectele imediate ale acestor schimbări, prezentându-le în cadrul emisiunii sale de la Radio Gold FM.

Iohannis a promulgat legea care pune în pericol copiii ai căror părinți se află în proces de divorț sau separare. Această lege este criticată de ceva timp de: Colegiul Psihologilor din România, Federația Organizațiilor Non-Guvernamentale pentru Copii, Centrul European pentru Educație și Salvați Copiii. Această lege încearcă să rezolve situațiile în care părinții au custodie comună, dar unul dintre ei nu dorește ca minorul/a să ajungă la părintele celălalt. Problema este că legea lasă loc abuzurilor. Sunt multiple cazuri în care unul dintre părinți este violent, are probleme de natură psihică sau este consumator de alcool sau substanțe interzise, iar statul va avea puterea să-l oblige pe copil să stea cu un astfel de părinte care i-a provocat adevărate traume. În astfel de situații, părintele bun și rațional poate chiar să ajungă să fie decăzut din drepturile părintești.

Legea ar fi trebuit formulată mult mai bine, pentru că în versiunea sa actuală lasă loc interpretărilor și abuzurilor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background