Italia interzice oficial făina de greiere și carnea artificială! Campania politică interzisă pe FB

Postat de pe 30 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de joi a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a prezentat cum Italia a interzis oficial făina de greiere și carnea artificială și cum cei de la Facebook nu mai permit să se facă campanie politică pe platforma lor.  

Când era vorba să interzicem și noi alimentele făcute cu făină de insecte, cei din Parlament ne râdeau în față și spuneau că nu ne obligă nimeni, dom’le… momentan. Legile privind comercializarea și consumul produselor din făină din insecte sau din carne artificială ar trebui foarte bine definite, ca nu cumva să se ajungă ca un cetățean să meargă la un restaurant și să constate că a mâncat mâncare cu făină de greiere fără să fi știut, de exemplu. Asta au făcut italienii, tocmai pentru a preveni astfel de situații de-a dreptul marcante.

UE a venit cu propunerea ca platformele de socializare reunite sub spectrul companiei Meta să fie transparente și să indice câți bani au primit de la politicieni pentru a le promova campaniile electorale. Zuckerberg s-a opus acestei idei și a decis să interzică de tot reclamele politice de pe platformele deținute de el. O decizie controversată, având în vedere că teancurile de bani vin tocmai de la politrucii care apelează la rețelele de socializare pentru a-și promova campaniile.

Iosefina Pascal consideră că cea mai bună variantă ar fi ca politicienii să-și promoveze campania electorală pe modelul american. În SUA, fiecare politician e direct responsabil de fondurile pe care reușește să le strângă. De ce trebuie cetățeanul român să finanțeze campaniile electorale ale politrucilor?

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background