„Isteria carburanților, jaf în care statul este complice” – Iosefina Pascal

Postat de pe 10 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Isteria prețului benzinei de miercuri seară reprezintă un jaf în care statul român este complice. Aproape jumătate din banii pe care îi plătim pentru carburant se duce către stat”.

Alarmați că prețul la carburant va crește peste noapte în urma unor informații apărute în presă și în social-media, foarte mulți șoferi au format cozi miercuri seară, 9 martie, la stațiile de alimentare. O fotografie cu prețuri de 11 lei/litrul de benzină distribuită pe Facebook sau un bon de casă promovat pe WhatsApp ar fi cauzat toată această situație.

Iar în acest context, presa a preluat informația și a dat-o mai departe: „Au început de odată la televizor, la comandă, să ruleze tot felul de știri alarmiste” – spune Iosefina Pascal. „Cu bună știință, o televizune mare din România anunța, puțin după ora 17, anunța că prețul carburantului a trecut de 11 lei/litru și că nu mai este combustibil la pompă”.

„Nimeni nu face nimic”

Jurnalista GOLD FM susține că cei ce ar trebui să sancționeze presa care a provocat această panică a creșterii prețului la carburanți nu ar face acum absolut nimic. „Ies și ne spun după că de vină este tumultul informațional. De ce aceste informații nu sunt verificate înainte de a fi difuzate cum trebuie să facă o presă adevărată?” – se întreabă aceasta. “Indivizii aceștia isterizează lumea, provoacă panică și nu pățesc nimic. Este complet împotriva spiritului cetățenesc”.

„Nu este niciun motiv pentru a sta la coadă. Nu se va dubla preţul” – a specificat ministrul Energiei, Virgil Popescu la Digi24. Acesta a adăugat că în România nu se poate vorbi de lipsă de benzină şi motorină. „Sigur s-a creat o panică pe fondul unor preţuri care au apărut la benzinării la graniţa româno-ungară, acolo am văzut şi eu un preţ de 11 lei, complet nejustificat”.

Jaful româno-ungar

Iosefina Pascal este de părere că toată această situație ar reprezenta un „jaf” în care statul român ar fi „complice”. Asta pentru că jumătate dintre banii pe care românii îi plătesc pentru carburant se duc către bugetul de stat.

Premierul Ungariei Viktor Orban ar putea sta cumva în spatele acestei situații, potrivit jurnalistei: „Acesta a coordonat creșterea artificială a prețurilor în cârdășie cu statul român în ziua de miercuri, 9 martie. Benzinăria MOL a fost vârful de lance al acestor creșteri, adică ungurii”. Restul distribuitorilor de carburanți ar fi crescut și ei prețul la rândul lor după aceea.

„În Ungaria pierderile economice privind carburanții sunt destul de mari, iar Viktor Orban a zis să-și scoată pârleala pe românii” – subliniază Iosefina Pascal. „Iar statul român nu a avut nimic împotrivă. Dovadă stă lunga tăcere a autorităților de la noi. Așa de ușor este să destabilizezi România când Serviciul Român de Informații nu-și face treaba”.

Barilul scade, benzina crește

Cu toate că prețul barilului a scăzut miercuri, 9 martie, în România oamenii s-au alarmat că prețul carburanților crește. În jurul orei 16:40, un baril de Brent din Marea Nordului pentru livrare în mai a scăzut cu 6,81%, până la 119,26 dolari. Barilul West Texas Intermediate (WTI) pentru livrare în aprilie a scăzut cu 5,71%, la 116,64 dolari, potrivit HotNews.

„La aproape 30 de deloari mai ieftin, în România lumea cumpăra isterizată cu 8, 9, 10 sau 11 lei/litru de carburant pentru că așa au vrut niște benzinari” – observă Iosefina Pascal. „Oamenii nu conștientizează pericolul! Unii au umplut pungi, alții canistre și tot așa. Se duc cu ele acasă și le țin acolo. Nici în acest caz nu interesează pe nimeni”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: stiripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background