Iohannis în campanie electorală în Parlamentul European!

Postat de pe 7 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Președintele Klaus Iohannis a ținut astăzi un discurs în Parlamentul European. Jurnalista Iosefina Pascal a vorbit, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM, despre planurile lui Iohannis.

În urma cuvântării sale, Iohannis a fost întrebat dacă și-ar dori să dețină o funcție în cadrul UE. Răspunsul a fost următorul: „Nu cred că este momentul să fac speculaţii. Sunt preşedintele României. Sunt membru în Consiliul European, unde, după alegerile europene, se vor discuta toate aceste poziţii. Cred că ar fi inadmisibil ca nicio poziție să nu fie ocupată de o persoană din noile state membre, adică din partea de est. Cred că în 2019 s-a greşit. Toate poziţiile relevante au fost ocupate de persoane foarte competente, nu asta e discuţia, din vechea Europă, şi este unul din motivele pentru care foarte mulţi europeni se consideră puţin lăsaţi deoparte. Este o eroare şi sper ca, de data aceasta, această eroare să nu se mai producă. Ar fi bine pentru Uniune să se înţeleagă că alegerea acestui leadership trebuie să se facă şi ţinând cont de criteriul regional”.

Se vede clar că s-a dat startul campaniei electorale și cosmetizării politrucilor în naționaliști, după cum a observat Iosefina Pascal. De asemenea, din discursul lui Iohannis („ar fi inadmisibil ca nicio poziție să nu fie ocupată de o persoană din noile state membre”) observăm că președintele s-a dat de gol, interesul său fiind ațintit în continuare către propria persoană și el sperând, în adâncul sufletului, că va ocupa o funcție importantă în plan extern după ce termină mandatul în România.

Nici Rareș Bogdan nu s-a lăsat mai prejos, lăudându-și excesiv „stăpânul” în plenul Parlamentului European: „Am avut privilegiul de a asculta, alături de dumneavoastră, analiza şi viziunea unui adevărat om de stat, domnul Klaus Iohannis, Preşedintele României în ultimii 9 ani, votat de două ori de aproape 7 milioane de români. Aţi ascultat discursul unui om cu vocaţie europeană despre Europa şi construcţia europeană. Nu este un simplu discurs! Aceasta este România, distinşi colegi! Cea mai importantă ţară pentru asigurarea securităţii UE la Marea Neagră şi ţară care are 650 de km de graniţa cu Ucraina”.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background