Invazia rușilor și virusurile periculoase din laboratoarele militare din Ucraina

Postat de pe 9 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „De ce a durat atât de mult ca Rusia, China și Statele Unite ale Americii (SUA) să recunoască existența acestor laboratoare din Ucraina și pericolul pe care îl reprezintă?”

Primele investigații cu privire la laboratoarele secrete au fost realizate de doi jurnaliști din Bulgaria, respectiv din Serbia cu ani în urmă (link aici). Cei doi au fost interesați de problemele laboratoarelor din Georgia, Afganistan și Azerbaijan, tangențial și de cele din Ucraina, dar nu s-ar fi cunoscut foarte multe detalii.

Cu toatea acestea, istoria acestor laboratoare secrete ar porni din anul 1997, de când a început programul de neproliferare a armelor nucleare și de eliminare a armelor de distrugere în masă din fostele state sovietice, potrivit Iosefinei Pascal. La acel timp, Rusia, SUA, Japonia, Canada, Suedia și Germania (la început) ar fi făcut un program internațional pentru a îndepărta tot ce înseamnă arme chimice și biologice.

Dorea Rusia propriile arme biologice?

În anul 2010, aceste țări au acaparat aceste laboratoare și, ulterior, l-ar fi făcut chiar pe cel mai mare dintre ele la Moscova. În același an, Rusia ar fi părăsit această înțelere, iar jurnalista GOLD FM este de părere că: „Odată ce și-au dat seama că se dezvoltă arme biologice în acele peste 300 de laboratoare din întreaga lume, Rusia a ieșit pentru că nu era de acord ca ceilalți să facă treaba asta în jurul ei. De asemenea, atunci au început și rușii propriile proiecte în acest sens, în interesul propriei țări”.

În anii următori, Pentagonul și Departamentul de Sănătate din Statele Unite ar fi continuat finanțarea acestor cercetări în domeniul virusologiei, epidemiologiei și geneticii. Iar Rusia ar fi știut de toate aceste probleme.

Problemele din prezent. Bombardamentele și laboratoarele secrete

După începerea atacului armat al Rusiei asupra Ucrainei de pe data de 24 februarie 2022, Iosefina Pascal a prezentat pe 28 februarie primele documente despre laboratoarele ucrainiene, chiar dacă, între timp, documentele doveditoare de pe site-ul Ambasadei SUA la Kiev au fost șetrse. Documentle respective ar fi arătat finanțarea și firma care a construit acele 16 laboratoare.

Ancheta Iosefinei Pascal poate fi citită aici.

Pornind de la informația conform căreia în locurile unde Armata Rusă executa bombardamente pe teritoriul Ucrainei ar fi aceleași unde s-ar afla și aceste laboratoare secrete de cercetare, jurnalista GOLD FM a descoperit faptul că majoritatea acestora s-ar afla aproape de granițele Ucrainei. Însă harta bombardamentelor și cea a laboratoarelor nu ar fi tocmai similare.

„Majoritatea sunt în sud-est și în nord-vest, la marginea țării” – spune Iosefina Pascal. „După ce documentele respective au fost șterse, am reușit să prezint pe 1 martie ancheta extinsă și restul documentelor, iar ulterior am prezentat și un al doilea set de documente extrem de grave printre care și documentul Ministerului Sănătății din Ucraina privind distrugerea culturilor de agenți patogeni, ordin emis pe data de 24 februarie, chiar în prima zi a invaziei”.

Jurnalista susține astfel că ar fi existat încă de dinainte informații din ambele părți ale conflictului cum că un atac armat este iminent.

SUA, trasă la răspundere

China a ieșit marți, 8 martie, și a cerut Statelor Unite ale Americii să prezinte public informații despre laboratoarele biologice militare deținute în Ucraina, dar și în alte zone. Aceste laboratoare ar fi fost finanțate chiar de Washington, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Confirmarea Stetelor Unite nu a întârziat să apară, iar la câteva ore distanță Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru afaceri politice al SUA, susținea că Ucraina deține capacități de cercetare biologică.

„Într-o singură zi, pe 8 martie, a început în sfârșit să vorbească Rusia, SUA și China, aceasta din urmă dorind să-și spele imaginea după pandemia de coronavirus care i-a fost pusă în cârcă” – subliniază Iosefina Pascal. „Dacă cercetarea din acele laboratoare ale Armatei Statelor Unite ar fi inofensivă, oare de ce ar fi Victoria Nuland panicată că pun rușii mâna pe virusuri?”

Viitorul și problemele sale

Șeful Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase al SUA, Anthony Fauci anunță că războiul din Ucraina poate duce la o devastatoare problemă a tuberculozei, potrivit unui articol al celor de la The Telegraph. De asemenea, o persoană care lucrează la astfel de laboratoare de cercetare din Ucraina și din Georgia atenționează asupra epidemiilor și epidemiilor ce ar putea fi provocate de acest conflict armat din Ucraina.

„De ce există acele boli în acele laboratoare și de ce virusuri extrem de periculoase sunt cercetate acolo?” – se întreabă Iosefina Pascal. „Dacă nu ar fi atât de periculoase, atunci  de unde toată această panică și îngrijorare? Ei bine, băieții aceia au făcut acolo arme biologice încălcând tratate internaționale. Aceste arme pot ajunge pe mâna naziștilor din Ucraina sau a rușilor. Toate aceste reprezintă un act de agresiune la adresa întregii planete”.

Duplicarea de virusuri

Potrivit anchetei Iosefinei Pascal, contractual vorbind, odată cu înființarea acestor laboratoare în Ucraina și cu angajamentul pe care și-l iau cercetătorii cu imunitate diplomatică, ar urma să se facă copii ale virusurilor cercetate în laboratoarele din Ucraina și transmise acestora în laboratoare americane.

„Cu alte cuvinte, tot ce vor folosi sau vor distruge rușii sau naziștii ucrainieni există în dublu exemplar și în Statele Unite. Abia aici este marea problemă. Iar asta se întâmplă în 336 de laboratoare din întreaga lume” – susține Iosefina Pascal.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: romaniatv.net


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background