Inovație – Producția sustenabilă a Hidrogenului devine posibilă în România. PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Postat de pe 12 mai 2024

România se pregateste sa facă un pas major spre inovație și durabilitate, prin adoptarea și sprijinirea producției de hidrogen verde. Considerat sursa de energie a viitorului, hidrogenul poate sta la baza decarbonizarii și a eforturilor de tranziție energetică.

Hidrogenul este primul element chimic din tabelul periodic și este cel mai ușor și mai raspândit gaz din univers. În condiții standard, este incolor, inodor și nemetalic. Proprietățile indicate de hidrogen determină faptul că este combustibilul cu cea mai mare valoare calorică și căldură de combustie în raport cu masa sa. Încercările de a-l utiliza în scopuri energetice datează încă din secolul al XVIII-lea. Datorită evoluției tehnologice, acum el poate deveni o sursa importantă pentru energie verde având în vedere că procesul care descompune apa în oxigen și hidrogen prin intermediul curentului electric provenit din surse regenerabile are zero emisii.

Prin fondurile nerambursabile alocate de PNRR în valoare de  4.590.000 euro, se va accelera dezvoltarea infrastructurii necesare pentru producția și utilizarea hidrogenului verde prin inaugurarea proiectului „Construire Instalație Producție Hidrogen”. Proiectul va fi realizat de Intervenții Active in Atmosferă SA și va aduce pe piață o instalație care permite producția sustenabilă a hidrogenului. Proiectul se desfășoară începând cu data de 12.04.2024 și se va finaliza pe 31.12.2025 când România va fi stabilit o fundație solidă pentru producția de hidrogenului cu o capacitate de 2,55 MWh. Codul Proiectului este RUE: 8.

Acest proiect reprezintă o parte vitală din strategia de modernizare a României, reflectând angajamentul național și european pentru un viitor sustenabil și o economie circulară.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Mai multe informații pot fi solicitate de la Tacea Răzvan George, Manager de proiect, prin e-mail la razvan.tacea@iaa.eu.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background