Iluzia Schengen vine cu condiții drastice impuse de Austria

Postat de pe 11 decembrie 2023

Georgiana Teodorescu (AUR): „Iluzia Schengen vine cu condiții drastice impuse de Austria, pe care Marcel Ciolacu și coaliția PSD-PNL sunt gata să le accepte fără a le mesteca”

„Așa-zisa veste bună a intrării în Schengen doar cu granițele aeriene este, în realitate, doar o farsă, o festă pe care Austria o joacă țării noastre. Premierul României încearcă să ne vândă o poveste falsă: s-a luptat, s-a spetit ca să obțină aderarea la Schengen. Doar că e o mare minciună! Aderarea doar cu granițele aeriene ne face să stăm la coadă pe termen nedeterminat cu granițele terestre, acolo unde suferim pierderile economice cele mai mari. Transportatorii noștri vor fi în continuare umiliți la granița de vest.

Dar Marcel Ciolacu și PSD fac ceea ce știu mai bine și vor să îi păcălească pe români. De ce să acceptăm jumătăți de măsură în condițiile în care România întrunește condițiile pentru aderarea la Schengen? De ce să acceptăm noi condiții din partea Austriei pentru a adera la Schengen?

În realitate, Marcel Ciolacu nu a rezolvat absolut nimic. Ceea ce vrea el să facă în realitate reprezintă un act de trădare națională. Condiția pusă de Austria cu privire la primirea de imigranți de către România este inacceptabilă! România este la granița Europei și am apărat această graniță în mai multe valuri migraționiste în ultimii ani. Nu ne-a fost ușor acest lucru, dar am făcut-o, doar pentru ca celelalte țări europene să nu fie afectate de fluxul uriaș de imigranți. De aceea este de neacceptat acum să ni se impună să preluăm cote de imigranți! Ideea cotelor a mai fost fluturată în Europa ultimilor ani. Doar împotrivirea popoarelor Europei a făcut ca această idee de-a dreptul tembelă să nu fie aplicată.

De asemenea, Constituția României spune foarte clar că pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine! Orice acceptare de cote de imigranți din partea lui Marcel Ciolacu și a coaliției PSD-PNL reprezintă un act grav de încălcare a Constituției țării.

Însă, vedem că, la fel ca în 2015 – 2016, Ciolacu alege să se facă preș în fața Austriei, pe modelul lui Iohannis în fața Germaniei.

România nu trebuie să aleagă între Schengen și siguranța propriilor cetățeni! Nu ar trebui să ne fie impuse noi condiții pentru a fi acceptați în Schengen, având în vedere că îndeplinim toate regulile”, a declarat Georgiana Teodorescu, Coordonator Relații Externe AUR.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background