Halucinant: Miting pro-avort în România!

Postat de pe 6 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Vineri, 8 martie, la Alba Iulia va avea loc o manifestare pro-avort. Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea sa de la Gold FM, care sunt riscurile într-o țară ca România, cu probleme de demografie, ca o astfel de mișcare să ia amploare rapid.

„O manifestare pentru conștientizarea dreptului la întrerupere de sarcină, va avea loc, vineri, 8 martie la Alba Iulia. Este vorba despre un protest prin care organizatorii vor să atragă atenția cu privire la drepturile femeilor care vor să facă avort”, scrie presa.

„Ziua de 8 martie își are originile în protestele pentru sufragiul universal și drepturile femeilor, așa că vă invităm și pe voi să protestați în Alba Iulia, în fața Obeliscul lui Horea Cloșca și Crișan, începând cu ora 19:30 până la ora 20:30, pentru avorturi decontate de stat, accesibile pentru toate persoanele.

Dreptul la avort este un drept fundamental fără de care țara noastră a văzut ce tragedii se întâmplă.

Deși teoretic procedura medicală este legală, avortul rămâne în continuare inaccesibil multora al căror parcurs în viața depinde de el.

Există județe întregi în care spitalele refuză să efectueze procedura sub diferite pretexte, iar la clinicile private un avort ajunge să coste și câteva mii de lei.

În combinație cu violența obstetrică răspândită la care sunt supuși pacienții și propaganda conservatoare care demonizează procedura, avortul în continuare nu este accesibil fără suport material și social, iar persoanele queer, rasializate sau care nu au asigurare de sănătate se confruntă cu straturi adiționale de discriminare în sistemul medical”, au transmis organizatorii.

Jurnalista Iosefina Pascal a subliniat faptul că un astfel de demers este inutil, întrucât România nu este o țară în care avortul să fie interzis. Mai mult decât atât, România se confruntă cu o situație de-a dreptul tragică: pe lângă exodul tinerilor, care pleacă în străinătate la studii sau la muncă și rămân acolo, avem o foarte mare problemă și cu natalitatea. În contextul în care ne confruntăm cu un spor natural negativ, femeile din Alba Iulia organizează un „protest” (de fapt, un miting) prin care promovează și încurajează avortul. O astfel de inițiativă contribuie la scăderea natalității, deci reprezintă o amenințare la adresa siguranței naționale.

Mai justificate ar fi demersuri prin care să se stopeze consumul de droguri sau consumul excesiv de alcool, violența domestică, abuzurile asupra femeilor, după cum a evidențiat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background