Gianina Șerban (AUR): Pașaportul de carbon, cea mai nouă invenție a birocraților de la Bruxelles pentru a limita mobilitatea europenilor

Postat de pe 27 ianuarie 2024

Gianina Șerban, deputat AUR, a criticat intenția Uniunii Europene de a demara pregătirea unui pașaport de carbon, prin care vor fi limitate călătoriile cetățenilor europeni. Potrivit acesteia, Uniunea Europeană pare că se transformă într-un soi de comisariat sovietic care impune restricții.

 ”Astăzi, o nouă măsură pregătită de Uniunea Europeană riscă să pună cruce domeniului transporturilor. Ultima găselniță se referă la un așa-zis pașaport de carbon care limitează călătoriile. Practic, fiecare cetățean va avea o cotă anuală fixă pe cartelă. Noi, românii, a trebuit să mai trecem printr-o altă perioadă prin care tot ceea ce făceam sau tot ceea ce aveam nevoie trebuia să luăm pe cartelă. Acum, Uniunea Europeană pare că se transformă într-un soi de comisariat sovietic care impune restricții. Asta este birocrația bruxelleză, însă această gândire păguboasă a progresiștilor care populează instituțiile europene va distruge tot ce înseamnă sectorul transporturilor în România. De ce spun asta? Pentru că guvernările PSD și PNL care s-au aflat la putere au implementat aceste politici europene fără a se gândi vreun moment la realitatea din țara noastră. Protestele de astăzi din stradă ale transportatorilor vin și ca urmare a implementării deficitare a politicilor Uniunii Europene, precum acele catastrofe intitulate Green Deal sau Mobility Package. Guvernele PSD și PNL au luat mot-a-mot ce au scris birocrații de la Bruxelles, în loc să adapteze acele recomandări ale Uniunii. Pentru că asta sunt, doar niște recomandări. Nu-ți impune nimeni anumite măsuri. Dar atâta pot cei de la PSD și PNL: să creeze haos și nimic altceva. Este o dovadă a incompetenței acestora. Uniunea Europeană trebuie reformată, trebuie să fie reconstruită pe baza fundamentelor gândite de părinții fondatori. Ca să facem asta, la alegerile parlamentare ce vor urma pe 9 iunie, trebuie să ne asigurăm că ajung în Parlamentul European patrioți, suveraniști și nu pui de globaliști”, a concluzionat deputatul AUR.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background