George Simion, invitat special la dezbaterea organizată de grupul ECR în Italia

Postat de pe 3 decembrie 2023

Președintele AUR, George Simion, a participat sâmbătă, 2 decembrie, la dezbaterea cu tema „The first ecologists. The role of farmers, breeders and fishermen in the link between nature and development” organizată de Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni la Pistoia, în Italia. Printre participanții la eveniment s-au numărat copreședintele Grupului ECR, Nicola Procaccini, și ministrul agriculturii din Italia, Francesco Lollobrigida.

În cadrul intervenției sale, George Simion a prezentat poziția AUR cu privire la impactul pe care planuri precum Green Deal, Fit for 55 sau Repower EU le au asupra statelor membre ale Uniunii Europene.

„Noi, Conservatorii și Reformiștii Europeni, suntem primii ecologiști și trebuie să ne unim pentru a apăra fermierii, crescătorii, pescarii, vânătorii, în toate statele Uniunii Europene. Dacă nu ne unim eforturile, dacă nu formăm următoarea Comisie și următoarea majoritate în Parlamentul European, ei vor merge mai departe cu această nebunie de Green Deal, cu acest Fit for 55, cu acest Repower EU și cu toate planurile lor nebunești. Mai aveați nevoie de doar șase voturi în Parlamentul European pentru a opri această nebunie. Să sperăm că din 2024, partidele suveraniste vor avea un număr mai mare de europarlamentari, o putere mai mare în cadrul instituțiilor europene”, a spus președintele AUR, George Simion.

Acesta a precizat că nu înțelege ce vor să facă birocrații din Uniunea Europeană, „pentru că din exterior pare că ei mai întâi distrug totul, iar apoi încep să se gândească cum să înlocuiască. Green Deal, pentru noi, țările din Europa de Est, înseamnă sărăcie. Suntem țări sărace care încearcă să își revină după comunism. Prin Green Deal, inechitatea economică nu face decât să mărească decalajul dintre țările bogate și cele sărace, dintre statele Uniunii din Vest și din Est. Nu vrem să fim cetățeni de mâna a doua. Suntem o țară bogată, avem păduri, avem lemne, avem gaze naturale, avem petrol, avem hidrocentrale, despre care aud acum că nu sunt bune, că distrug râurile și vor să le închidă. Noi, ca partid politic, ca principal partid de opoziție, suntem un partid care luptă pentru libertate și luptă pentru o piață liberă. Nu vrem intervenția Comisiei Europene, pentru că am văzut-o în domeniul energetic, iar acum o vedem în agricultură”.

În discuțiile purtate de președintele AUR cu liderii ECR, acesta a subliniat faptul că afilierea politică a partidului pe care îl conduce este alături de partidele suveraniste din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni.

Vizita președintelui AUR, George Simion, în Italia va continua și mâine, atunci când se va întâlni cu președintele partidului Lega, Matteo Salvini, urmând ca ulterior liderul AUR să susțină un discurs în fața a peste 2000 de suveraniști europeni.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background