Fricile, stabilitatea virtuală și haosul practic

Postat de pe 6 martie 2024

Autor: Monica Tatoiu

Mai sunt 3 luni până la primele descărcări prin vot ale multiplelor frustrări sau frici ale românilor. În timp ce deficitul pe ianuarie a explodat și promite un final de an cu minimum 8%, iar legea pensiilor asumată cu elan caragialesc încaieră diferitele grupuri de pensionari, goarnele majorității unite în cuget și simțiri pentru stabilitatea binelui românilor, fac ce știu mai rău. Ne plimbă cu vorbe de clacă. Comasări, sondaje cu fantome, conserve expirate și olimpici milionari sau bau-bau din praf de stele. Nimic despre pericolele reale care ne pasc în 2025. Nici un proiect credibil de țară stabilă și rezilientă.

De obicei, babele de martie erau împărțite între soare și frig. Moșii de primăvară erau generatorii de spaime pentru țărani. Pentru că erau impredictibili și capricioși. Acum se pare că babele și-au schimbat sexul. Ce ne tot turuie moșii de primăvară ca să nu vedem cât de neputincioși într-ale proiectelor de țară sunt?

De dimineață până seara știrile nu sunt decât despre pensii ipotetice sau despre un posibil atac al rușilor. Care stau să mă întreb ce pot să mai fure de la noi. Petrolul și gazul le-au luat prietenii lor austriecii. Ungurii, tot prietenii lor, au colonizat economic Transilvania. Prietenii lor din BRICS se ocupă cu agricultura. Singurul motiv ar putea să mai fie o bătălie cu Turcia pentru Marea Neagră pe teritoriul nostru. Mizilic. Se înțeleg ei mai degrabă în Orientul Mijlociu unde miza este mai mare. Așa că dacă o să fie ceva bum-bum o să fie la nord. Despre coridorul Suwalki este vorba și despre țările baltice. Dar ca întotdeauna dacă este rost de înfricoșat românii și de mai sifonat niște comisioane din înzestrarea pentru apărare ultimii vor fi cei dintâi.

Pastilele de iod când ne-au speriat cu  explozii nucleare la Zaporojie le-am achiziționat precum izoletele inutile din pandemie, când ne terorizau cu moartea care bântuie prin aer. Acum urmează alte cheltuieli inutile. Că de ce or fi bombardamentele mediatice cu știri despre un război la granița. Ca să se legitimeze  doar uniunea împotriva naturii între Ciolacu pacificatorul și Ciuca războinicul lumii? Pentru stabilitate, reziliență și ce o mai scrie in DEX la sinonime pentru astfel de bănuieli de impotență politică? Sau, după ultimele scăpări în media ale unui moș de primăvară, pentru ca să executăm ordonat și disciplinat construcția cordonului sanitar în jurul PPE împotriva virusului suveranist și anti-globalist care infectează Europa condusă dictatorial de Ursula și curtea ei de lobbiști pentru Green Deal.

Curios că a trecut comemorarea cutremurului din 77 și nu aud de vreo investiție în domeniul minimizării consecințelor unui cutremur de peste 7 grade în Vrancea. Atunci Ceaușescu a scos armata pe care acum nu o avem. Înțeleg că Bucureștiul este în top capitale ale lumii la catastrofe ca urmare a cutremurelor. Marele nostru conducător a semnat în Chile un parteneriat în combaterea dezastrelor. M-am liniștit. De asta  o fi primit cadou marele conducător din partea Guvernului Lui  niște secretizări de cheltuieli faraonice de lux grețos.

Totul pentru stabilitatea prostirii românilor cu vorbe de clacă. Nici nu-i greu la cum arată rezultatele la evaluările internaționale. Din perspectiva subsemnatei care știe ce înseamnă o proteza bună, un doctor competent și o recuperare eficientă concluzia este:

Proteza PSD-PNL nu va asigura mobilitatea economică a țării. Suferă de infecția imposturii. În lunile care vin urmează noi operații dureroase  și apoi o recuperare la fel de dureroasă, dar mai ales costisitoare. Microbul este importat de la producător, iar la noi în țară a găsit un spa de 5 stele.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background