Extinderea terenurilor din jurul bazelor militare

Postat de pe 9 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea ”Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a vorbit despre efectele extinderii terenurilor din jurul bazelor militare.

Terenul din jurul obiectivelor militare va deveni zonă interzisă pentru construcții. Obiectivele militare s-au înmulțit în ultima perioadă, iar parlamentarii au decis să extindă zona de protecție pentru acestea. Pe terenurile de pe o rază de 2,4 km din jurul acestor obiective militare nimeni nu va mai avea voie să construiască absolut nimic. Proprietarii se vor trezi expropriați și posibil despăgubiți dacă au apucat să obțină o autorizație de construire. Pentru justificarea acestui proiect de lege este invocată siguranța națională, în sensul în care există un război în desfășurare la graniță și probleme la Marea Neagră, motiv pentru care ar trebui să protejăm mai bine obiectivele militare.

Ce se va întâmpla cu clădirile deja construite în jurul bazelor militare? Există foarte multe zone în care s-au construit case „gard în gard” cu unități militare. Mai mult decât atât, o astfel de măsură nu-i va opri pe posibilii inamici din a ne ataca punctele strategice sau bazele militare. Această măsură ar putea să genereze un val de procese în instanță, pentru că vor fi afectați cetățeni care au deja case, locuințe, terenuri, birouri în jurul unor astfel de amplasamente.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background