Duduie traficul de medicamente de mare risc la aproape un an după tragedia de la 2 Mai.

Postat de pe 8 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În România, traficul de medicamente ce conțin substanțe stupefiante de mare risc a atins cote alarmante. În emisiunea sa de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat pericolele extrem de grave la care sunt expuși tinerii și copiii din România din cauza creșterii îngrijorătoare a traficului și consumului de droguri.

Sunt foarte multe medicamente, sedative, psihotice și altele, care produc grave distrugeri asupra sistemului nervos într-un timp foarte scurt, efectele resimțindu-se pe termen lung sau fiind chiar ireversibile. Au fost importate peste 440 de mii de pastile care conțin astfel de substanțe, fiind aduse în țară de către 4 indivizi ce le-au cumpărat de la un traficant străin. Imediat cum s-a aflat această informație, ar fi trebuit căutat traficantul străin, pentru că este de interes internațional ca un astfel de traficant de droguri periculos să fie arestat cât mai repede. Pastilele urmau să ajungă în toată România, cei 4 români implicați stabilind metodele de intermediere a tranzacțiilor și toate detaliile legate de plată, transport și depozitare. Trei dintre suspecți au fost reținuți, iar unul se află sub control judiciar.

Pastilele se numără printre cele mai populare substanțe de consum, în deosebi în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, fiind comercializate cu mai puțin de 6 RON bucata. Astăzi, este foarte ușor pentru orice tânăr și chiar pentru orice copil să facă rost rapid de 6-10 lei, păcălindu-și părinții că are nevoie de bani pentru pachet la școală, când de fapt își poate cumpăra cu atât de puțin droguri extrem de periculoase. Prevenția ar trebui să înceapă de acasă, să se continue la școală, pentru că e clar că în România nu se mai poate vorbi de o lipsă de acces la astfel de substanțe. Reprezentanții Asociației Farmaciștilor au dezvăluit, argumentând cu date statistice, că intră sute de mii, dacă nu chiar milioane, de comprimate în România, dar foarte puține ajung în farmacii sau la spitale, acolo unde chiar este nevoie de ele. De aici rezultă că se „pierd” undeva pe drum și e limpede că ajung pe piața drogurilor. Cea mai mare poartă de acces a acestor substanțe în România, actualmente țară de larg consum, este tocmai Portul Constanța, lucru confirmat inclusiv de Europol. Statul român este preocupat să interzică antibioticele, dar nu ia nicio măsură pentru a urmări traseul acestor pastile psihoactive și pentru a stopa fenomenul drogangelii în România.

Pe fondul consumului de astfel de substanțe se întâmplă extrem de multe nenorociri, pentru că dispare orice fel de inhibiție: tinerii ajung să se pună ei singuri în pericol sau să-i rănească pe cei din jur, se produc accidente grave, soldate cu decesul unor oameni nevinovați, cum a fost și cazul de la 2 Mai, apar distrugeri grave ale creierului, care se tratează foarte greu, mai ales dacă drogurile se consumă când organismul adolescenților este în plină dezvoltare.

Pedofilii umblă liberi printre copii în România

Tot în România, un degenerat a fost lăsat de procurori în libertate, deși s-a confirmat că a întreținut relații sexuale cu mai mulți minori de 14 ani. Individul de 40-50 de ani a întreținut relații sexuale în repetate rânduri cu un copil de 14 ani, i-a fost deschis dosar penal pentru act sexual cu minori, însă procurorii l-au lăsat în libertate, fără niciun fel de măsură preventivă. Ulterior, se află în presa locală că pedofilul lăsat în libertate s-a dus la un complex comercial din orașul său, unde avea loc un concert la care participau în special copii, iar el îi privea de la distanță. Comportamentul său bizar a fost sesizat de jandarmi, însă aceștia nu au putut decât să-l legitimeze și să-l supravegheze, pentru că magistrații l-au lăsat în libertate. Tot în Baia Mare, de unde e și primul caz, un fost preot, actualmente administratorul unei societăți comerciale, a racolat mai mulți minori pentru a întreține relații sexuale în formă continuată și a încercat să le transmită și SIDA, ceea ce este o faptă penală extrem de gravă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background