Cum se folosește sistemul iarăși de fermieri pentru a-și atinge scopurile economice

Postat de pe 16 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat și comentat problema protestelor artificiale ale fermierilor.

Au apărut noi știri cum că „fermierii” au început să protesteze împotriva sistemelor Green Deal. România se confruntă cu o gravă secetă, problema fiind atât de mare, încât agricultorii au început să-și schimbe culturile pentru a putea avea totuși o recoltă. Profitând de această situație de criză, un grup de „fermieri”, ce au legături strânse cu Florian Coldea, Ioan Niculae și Ovidiu Toma, a organizat proteste „spontane” prin care solicită dezactivarea sistemelor anti-grindină, susținând că acestea creează seceta. Acest argument este total nefondat și lipsit de probe științifice care să-l susțină, dar se pare că cineva încearcă să înainteze această teorie cu forța.

Pe acest fond, astăzi au început proteste în județe din Moldova și în Prahova. Prahova pare a fi un centru de comandă al grupării lui Coldea, întrucât tot acolo se află și ferma de criptomonede a rușilor cu care a colaborat CryptoData. Prin toate aceste demersuri pare că se dorește facilitarea accesului în România a companiilor de tip BigFerma, care să planteze culturi întregi de legume și grâne modificate genetic, în ideea implementării și susținerii unei agriculturi sustenabile.

Fermierii sunt folosiți de către sistem pentru a se demara acțiuni cu scop politic. Acum, însă, alte interese împing fermierii să protesteze împotriva sistemelor anti-grindină, care sunt utile de fapt, scopul final fiind sabotarea sectorului agricol, la pachet cu toate celelalte sectoare distruse în România.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background