Cum pierd agricultorii români în fața globalismului

Postat de pe 24 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Redactorul-șef de la ZiuaNews a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „La ordinul Europei ne îndreptăm spre distrugerea industriei agricole românești. Silozurile de la noi sunt pline cu cereale ucrainiene, iar fermierii nu au cum să înceapă recolta de grâne”.

Comaroni aduce la GOLD FM informația conform căreia producătorii de orz din România nu ar putea să culeagă materia primă din cauza tuturor silozurilor blocate de cerearele ucrainiene. O delegație ai oamenilor din domeniu s-ar fi prezentat la premierul Nicolae Ciucă pentru a-i cere eliberarea acestor silozuri și depozitele rezervelor de stat și acceptarea, de asemena, a unui plan avantajos de acoperire a costurilor.

„S-ar fi dedus de aici că România execută un plan pentru a ține cerealele ucrainiene la noi în silozuri” – spune jurnalistul. „Însă delegații au venit cu propunerea vânzării cerealelor ucrainiene pentru ca orzul românesc să poată fi recoltat și mai departe vândute, însă prioritate să aibă celelalte pentru a ajuta Ucraina, care este război, din ppunct de vedere financiar. E un interes în tot acest plan, căci dacă stai 30 de zile după ce se vând cele din Ucraina, prețul pe cereale crește înapoi iar românii sunt acoperiți”.

Criza alimentară în favoarea Rusiei

La toate aceste propuneri, prim-ministrul României ar fi venit cu un refuz, în ciuda argumentelor cum că cerealele țării rămân nerecoltate și ar reprezenta o recoltă pierdută. Bogdan Comaroni vine și subliniază ideea inducerii că România ar face parte dintr-un plan mai extins menit a contribui la foamea populației și la criza alimentară. Din acest plan ar face parte inclusiv arderea unor ferme de cereale din Statele Unite.

„Materia nu ajunge pe piață și ajunge să se strice. Țările cu potențial agricol au primit irdin acum să țină silozurile de cereale, din care câțtigă tot Rusia. Aceasta și-a transformat cerealele în aur pentru că vinde produse direct în ruble. Traiul de viață al rușilor nu s-a schimbat radical în rău de la începerea războiului. Ceea ce mai prezintă presa sunt interviuri trucate, plătite și aranjate” – a adăugat jurnalistul de la ZiuaNews.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background