Cum a ajuns statul român maestru de înmormântări

Postat de pe 17 aprilie 2024

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea sa de la Gold FM, cum a ajuns statul român „maestru de înmormântări”, bazându-și analiza pe recentul eveniment tragic din Clanul Corduneanu de la Iași, anume moartea lui Costel Corduneanu.

Moartea lui Costel Corduneanu a acaparat toată presa ieri și astăzi. Familia Corduneanu va plăti peste 20.000 de euro doar pe sicriul în care va fi înmormântat liderul clanului. Internauții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la evenimentele neplăcute ce s-ar putea isca la funeralii, cerând în mod expres ca poliția să se implice și să-i protejeze pe participanți. Întrebarea care se pune aici este cât va plăti statul român pentru paza unui eveniment privat, până la urmă. Este justificată starea de alertă a poliției în cazul în care ar putea apărea incidente în care să fie implicate clanurile rivale și din care ar putea să apară victime dintre cetățenii nevinovați, însă nu este deloc justificată transformarea poliției în firmă de pază pentru interlopi, a subliniat jurnalista Iosefina Pascal.

Pot apărea situații complet absurde, cum ar fi, de exemplu, participarea la înmormântare a unor indivizi căutați de autorități, chiar sub ochii poliției, pusă astfel într-o situație dificilă: îi arestează sau îi păsuiește? Mai mult decât atât, a existat o dezbatere referitoare la posibilitatea organizării de onoruri militare la funeraliile lui Costel Corduneanu. Dacă șeful clanului Corduneanu are grad militar, va beneficia de o astfel de ceremonie, însă se pune problema obținerii acestor grade de la bun început, având în vedere activitatea infracțională a familiei sale. Toate aceste operațiuni costă, iar fondurile sunt luate din bugetul statului român, la care contribuie cetățenii.

Costel Corduneanu a făcut la un moment dat cerere către stat să primească bani pentru taxa de timbru. Cererea a fost respinsă de instanță, pentru că domnul Corduneanu nu a putut să-și dovedească veniturile. Pornind de la acest detaliu, poliția ar fi trebuit să investigheze de unde își permit Cordunenii toate bunurile de lux pe care le dețin.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background