Comaroni: Conflictul Israel-Iran se va purta în mod negociat, ca parte dintr-o mare regie mondială.

Postat de pe 17 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a dezvăluit care sunt detaliile semnificative și nedezbătute ale confruntării dintre Israel și Iran, dacă planeta stă pe un butoi cu pulbere și cum se poziționează marile puteri în spatele combatanților.

Nu se scrie nicăieri în presă faptul că Iranul și-a anunțat atacul cu 72 de ore înainte. Pe de altă parte, SUA și Marea Britanie, împreună cu rețeaua lor, știau despre iminența atacului încă de acum 10 zile, având timp să trimită arme și soldați în regiune. În același timp, și rebelii Houthi au avut timp să facă pregătiri de atac. Toate aceste informații indică faptul că toată operațiunea a fost aranjată și că nu este nicidecum vorba despre un atac surpriză.

După ce israelienii au atacat Consulatul iranian din Damasc și au ucis 6 ofițeri ai gărzilor iraniene, ostilitatea iranienilor față de israelieni s-a amplificat și mai mult. Din acest motiv, iranienii, de conivență cu americanii, au pus la cale acest atac-spectacol, ușor de detectat și de contracarat de Iron Dome. Succesul operațiunii este observabil pe mai multe planuri: a generat o spaimă teribilă pe întregul Glob, a satisfăcut, cel puțin pentru moment, populația iraniană extrem de nemulțumită și face parte din înscenarea globală, începută cu războiul din Ucraina, și continuată cu tensiunile din Orientul Mijlociu.

SUA duce în prezent o politică de autoizolare, dublată de o ofensivă majoră prin investiții uriașe în industria de armament. Războiul mondial al epocii noaste va fi unul de tip multi-proxy, angrenând mai multe zone ale lumii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background