Ciucă urmărește “Las Fierbinți” / “E dureros să văd cum este parodiată viața politică la țară”

Postat de pe 16 mai 2024

Prezent în județul Ialomița, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut o radiografie economică și financiară a zonei. A prezentat o serie de cifre. PIB-ul județului reprezintă doar 0,8% din cel national, venitul pe cap de locuitor e cu 35,3% mai mic decât al restului țării, salariul mediu e cu 18 % sub nivelul național.

Ciucă le-a recomandat aleșilor locali să continue procesul de dezvoltare al comunităților locale.

Liderul liberalilor a vorbit şi despre sitcomul „Las Fierbinţi” şi a precizat că iniţial nu urmărea serialul pentru că prezenta o realitate dureroasă. El a subliniat că parodierea în acest sitcom nu e a cetăţenilor de acolo, a vieţii de la ţară sau sat, ci a clasei politice, este parodiată politica făcută la nivelul comunelor, la nivelul unor localităţi care au rămas cu mult sub nivelul de dezvoltare dorit.

„Pornind de la acele cifre ca să putem să avem valoare adăugată, să putem să avem dezvoltare, Slobozia, Urziceni, Feteşti, Fierbinţi, de ce nu, Dridu şi nu e o glumă. Sunt om de la ţară. Vă spun că iniţial nu mă uitam la filmul acela (Las Fierbinţi – n.r.), mă deranja că mi se părea că prea mult duce în derizoriu viaţa de la ţară, din satul românesc. Ulterior, din păcate, l-am urmărit coerent pentru că prezenta oarecum o realitate şi asta este dureros, pentru că am ajuns să parodiem.

Doar că diferenţa acolo este că nu a fost parodiată viaţa la ţară şi viaţa la sat, acolo a fost şi este parodiată politica făcută la nivelul comunelor, la nivelul unor localităţi care au rămas sub un nivel de dezvoltare, mult sub nivelul aşteptărilor.

Atunci cred că este foarte important să revenim la toate aceste oraşe, comune, pe care le-am enumerat, inclusiv Fierbinţi, inclusiv Dridu, parodiate cum spuneam în film, dar nu localităţile şi nu cetăţenii. Ca să fiu foarte clar înţeles şi modul cum se face politică acolo este un semnal pentru toată ţară să nu se mai întâmple chestiunea aceasta”, a povestit Ciucă.

„De ce la Slobozia, la Feteşti sau la Alexeni nu poate să existe hub de start up, de ce nu se pot dezvolta centre de inovare?”, s-a mai întrebat preşedintele PNL.

„Există suficientă resursă umană, suficientă creativitate. Românii sunt mintoşi. Trebuie doar să li se creeze cadrul general pe care să îşi pună în valoare creativitatea şi iniţiativa. Trebuie să facem politică cu oameni, pentru oameni, în secolul 21. Acesta e rolul pe care eu îl văd pentru fiecare dintre cei care astăzi stau pe scenă în faţa dumneavoastră.

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background