Certificatul verde devine obligatoriu în Italia

Postat de pe 1 septembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Certificatul verde devine obligatoriu în Italia, începând de miercuri, 1 septembrie, în transportul în comun și în școli.

Potrivit publicației La Reppublica, la începutul lunii august, autoritățile italiene au introdus documentul pentru accesul în restaurante și baruri, precum și la spectacole și muzee. Până pe 31 decembrie 2021, certificatul verde trebuie prezentat pe anumite mijloace de transport publice și private, dar și pe avioane interne și nave.

Totuși, acest document nu este obligatoriu pentru transportul public local, atât în ​​regiunile din zona albă, cât și în zona galbenă. Aici este prevăzută doar purtarea obligatorie a măștii de protecție. De asemenea, angajații din școli vor fi obligați să prezinte certificatul verde. Numai persoanele cu probleme grave de sănătate vor avea dreptul la teste gratuite plătite de Ministerul Educației. Pentru toți ceilalți, în absența certificatului verde, după 5 zile de absență nejustificată, se va declanșa suspendarea contractului de muncă și a salariului.

Sursă text: Digi24


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background