Ce înseamnă venirea lui Ciucă în fruntea PNL?

Postat de pe 11 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, faptul că: „Venirea lui Nicolae Ciucă în fruntea Partidului Național Liberal sperie pe mulți. S-a văzut pe chipul liderilor de partid. La congres nu au avut același entuziasm ca în septembrie când l-au ales pe Florin Cîțu”.

Numirea lui Nicolae Ciucă pe postul de președinte al Partidului Național Liberal (PNL) ar reprezenta o schimbare a actului de guvernare, după spusele lui Marius Ghilezan. Șansele ar fi mici, dar ele există. Ciucă ar trebui acum să demonstreze că se poate separa de Cotroceni și de influența lui Klaus Iohannis și să acționeze pe cont propriu.

„Să vedem acum dacă domnul plagiator Ciucă se apleacă asupra statutului său și se va ocupa de penalii de la conducerea partidului și de faptul că foștii membri ai Partidului Democrat (PD) au încălecat liberalismul” – observă jurnalistul. „În PNL este o mare nemulțumire în ceea ce privește acest ultim aspect de care foștii lideri de partid nu s-au ocupat”.

Dintre adevărații liberali

De data aceasta, la congresul din 10 aprilie, liberalii ar fi fost mai moderați în atitudine și în discurs. De asemenea, un factor decisiv l-ar fi reprezentat apariția pe scenă a lui Dan Motreanu: „Acesta a umanizat și a liberalizat sala, a făcut conexiunea cu lumea liberală. Dacă nu era Motreanu, ar fi cuvântat doar antreprenorii de la vechiul Partid Democrat” – spune Marius Ghilezan.

„Trăim azi într-o societate cu temeri, frici și emoții noi, care se confruntă cu un naționalism păgubos și primitiv, și cine ar fi mai potrivit să răspundă cu un patriotism curat? Naționalismul însemnă ură, agresiune, în timp ce patriotismul îndeamnă la respect și la solidaritate” – a transmis Dan Motreanu la contgres, printer altele.

Generațiile nemulțumite

În concepția jurnalistului de la România Liberă, Dan Motreanu ar face parte din categoria liberalilor serioși, nemulțumiți de actuala situațe politică a țării și de ignorarea principiilor liberale. Atât Motreanu, cât și alții, ar fi ales să dea un pas în spate, fără a face traseism politic către alte partide.

„Acești politicieni nu au avut niciun sprijin” – a adăugat Marius Ghilezan. „Doreau un liberalism care să susțină vâna antreprenorială românească. Însă în prezent, tot felul de coafeze au ajuns să conducă sistemele hidroelectrica și nucleoelectrica. La social-democrați se cheamă nepoate, fete drăcălașe, de altfel. Acești liberali serioși își pun acum sprențele în Nicole Ciucă”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background