Cazul Dorian Popa și manipularea rezultatelor IML vs eficiența DrugTestelor.

Postat de pe 30 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a analizat eficiența testelor anti-drog și despre manipularea rezultatelor de la Institutul de Medicină Legală, punând în evidență cazurile unor influenceri prinși la volan sub influența substanțelor stupefiante.

Cunoscutul influencer Dorian Popa a fost prins drogat la volanul unuia dintre bolizii săi de lux. În apărarea sa, influencerul a declarat că a participat la o petrecere unde se fuma canabis și a fumat pasiv. Ulterior, a fost trimis la IML pentru recoltare de probe biologice. Europolul a insinuat că rezultatele testelor anti-drog de la IML pot fi ușor de manipulat și că se dau șpăgi considerabile pentru astfel de „manevre”. Este datoria părinților să monitorizeze activitatea copiilor lor pe rețelele de socializare și să observe atunci când aceștia își aleg ca „modele” influenceri ce promovează un comportament nepotrivit.

Există o statistică ce arată că, din 98 de DrugTeste pozitive trimise la Iași, în urma probelor prelevate de IML, s-a confirmat consumul în cazul a doar 50 de cetățeni testați pozitiv. Sunt 2 variante: fie sunt extrem de ineficiente testele și dau rezultate fals-pozitive (ceea ce ar fi grav, pentru că asta crește șansele întocmirii unui dosar penal nefondat), fie IML-ul manipulează rezultatele. Este aberant faptul că durează luni întregi sau chiar mai mult pentru a primi rezultatele unor teste efectuate la IML.

Tot la capitolul droguri, aflăm că procesul deschis toamna trecută de procurorii DIICOT Oradea lui Lorin Ungur, fiul fostului prefect Ionel Ungur, pentru că alături de 2 amici ar fi fost dealer de cocaină, s-a terminat înainte de a începe. Se pare că Tribunalul Satu Mare a decis să returneze cazul anchetatorilor, anulând toate probele.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background