Cazul CTP. Cine l-ar fi îndepărtat de fapt și de ce?

Postat de pe 9 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la „Cotidianul”, Ion Spânu, a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Cristian Tudor Popescu este îndepărat de către serviciile secrete în procesul de curățenie a vechilor oameni din sistem”.

Cazul jurnalistului Cristian Tudor Popescu este unul care a stârnit numeroase controverse în spațiul public. O parte a presei îi este solidară, iar alții vin cu critici la adresa acestuia pentru tot trecutul său gazetăresc. Ei bine, Ion Spânu, jurnalist la „Cotidianul”, aduce în discuție o teorie în care situația lui CTP ar avea anumite legături de ordin politic. Spânu spune că Cristian Tudor Popescu ar fi prins undeva la mijloc în posibila „bătălie” dintre două tabere ale serviciilor secrete.

„La nivel înalt vorbim despre o bătălie între partea serviciilor secrete care încă îl mai susțin pe Klaus Iohannis și cea progresistă, care nu mai este de partea președintelui” – este de părere Ion Spânu. „În sistem sunt unii bătrâni, alții tineri. La un moment dat, se face curățenie în curte. Se mai dă cu mătura, se mai aruncă la gunoi ce nu mai trebuie. Episodul Cristian Tudor Popescu face parte din această categorie. Se dorește a fi îndepărat pentru a se aduce în față noi mesageri”.

Cum s-ar pregăti sistemul pentru 2024?

Acest fenomen de care vorbește jurnalistul de la „Cotidianul” ar fi unul care pregătește media românească și opinia publică pentru anul 2024, un an încărcat din punct de vedere politic. Noua echipă de „mesageri”, cum îi numește Ion Spânu ar fi cei care ar urma să se ocupe de manipulare, de dezinformare, de dirijarea opiniei publice.

„Klaus Iohannis termină mandatul, iar cineva trebuie impus. Se vorbește despre Laura Codruța Kövesi, iar dacă este susținută atât de Partidul Social Democrat, cât și de Partidul Național Liberal, nici nu va mai fi nevoie să se facă alegeri. Este necesară, totuși, o forță venită din partea serviciilor, o forță uriașă, iar această echipă nu-l va mai cuprinde și pe Cristian Tudor Popescu” – a adăugat Ion Spânu.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background