Capul mafiei din Olt a fost „călcat” de procurori – legătura cu Coldea

Postat de pe 14 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, noi detalii din cazul capului mafiei din Olt, care a fost arestat de autorități și despre care s-au aflat noi informații șocante.

A început urmărirea penală a unui procuror din Olt, Claudiu Negrilă, fost șef al DIICOT Olt. Negrilă nu este la prima abatere. Presa locală și nu numai a scris și publicat multiple articole și anchete cu privire la activitățile sale ilegale. A fost prins la volan sub influența alcoolului, testarea cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,65 mg/l în aerul expirat. Procurorul Claudiu Negrilă, fostul șef al DIICOT – BT Olt, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a fost oprit în trafic joi după-amiază, 13 iulie 2023, pe strada Cornișei din Slatina, în cadrul unei acțiuni desfășurate de către polițiștii rutieriști.

Ieri, Negrilă și apropiații săi au fost supuși unor percheziții la domiciliu și la locul de muncă. Procurorul este anchetat, urmărit penal și pus sub acuzare într-un dosar de luare de mită în formă continuată, faptele fiind săvârșite recent, în noiembrie-decembrie 2023. A acceptat achitarea unor servicii de transport aerian și a folosit în interes personal un autoturism, fiind asociat cu alte persoane, administratori ai unor societăți comerciale, cercetate deja pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni într-un dosar penal aflat în instrumentarea sa.

Procurorii din cadrul Parchetul de lângă Curtea de Apel Craiova împreună cu organele de poliţie din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj şi Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova au efectuat, în data de 12 martie, un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Slatina, jud. Olt şi Craiova, jud. Dolj, într-o cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Un om de afaceri a fost arestat. Anchetatorii efectuează urmărirea faţă de procurorul Negrilă, șeful Poliției Slatina și trei oameni de afaceri. Un ofițer de poliție este și el pus sub acuzare pentru instigare la abuz în serviciu, pentru că în luna ianuarie a anului 2024 l-a determinat pe procurorul Negrilă să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul de a se întocmi şi înregistra la acesta în lucru un dosar penal, de natură să suspende judecata într-un dosar civil, în care ofiţerul de poliţie era parte.

Evenimentul este unul foarte grav, pentru că, după cum a evidențiat jurnalista Iosefina Pascal, pentru arestarea unui procuror trebuie să-și dea acordul CSM-ul. Știrea nu a apărut nicăieri, în afara unui singur site, Realitatea Oltului. Claudiu Negrilă este implicat în mult mai multe spețe, cea anterior menționată fiind ultima de pe listă.

În presa locală din Olt s-a scris că, la nivelul DIICOT, există un dosar penal cu privire la trafic de persoane, trafic de droguri și prostituție. În cadrul acestui dosar au fost făcute interceptări, prin intermediul cărora au fost prinși comisari-șefi de poliție și procurori. În dosar a fost audiată și Marina Pandarof, despre care s-a crezut la începutul scandalului UNTOLD că s-a aflat la masa lui Coldea de la festivalul din Dubai. Se pare că Marina Pandarof, originară din Olt, este apropiată de procurorul Claudiu Negrilă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background